Novi set zakona

Vlada pojednostavljuje likvidaciju: Za zatvaranje tvrtke umjesto 8.000 sada potrebno 2.500 kuna

Foto: Davor Puklavec/ PIXSELL
Vlada pojednostavljuje likvidaciju: Za zatvaranje tvrtke umjesto 8.000 sada potrebno 2.500 kuna
08.07.2015.
u 11:22
Manji troškovi bit će i kroz smanjenje cijene oglasa u Narodnim novinama koji su nekad koštali i do 1.900 kuna
Pogledaj originalni članak

Iz resora ministra pravosuđa Orsata Miljenića izašao je set zakona kojim će se realizirati obećanje o pojednostavljenju postupka i pojeftinjenju likvidacije tvrtke. Tako će se j.d.o.o. moći ugasiti po 90 posto manjoj cijeni nego do sada, odnosno za svega 1.000 kuna, a umjesto 8.000 kuna vlasnici d.o.o.-a plaćat će oko 2.500 kuna troškova.

Manji troškovi bit će i kroz smanjenje cijene oglasa u Narodnim novinama koji su nekad koštali i do 1.900 kuna. Vlada je donijela i odluku da će iz svih tvrtki državnih povući 60 posto neto dobiti. U službenom dokumentu sa sjednice Vlade nije pojašnjeno o kojem je službenom iznosu riječ, ali se već pisalo da je riječ oko 1,6 milijardi kuna.

Uplata u proračun mora biti izvršena najkasnije do 15. srpnja. Državna agencija Alan morat će uplatiti kompletnu neto dobit, a sredstva će biti korištena za modernizaciju Oružanih snaga.

>> Vlada smanjila rokove za likvidaciju trgovačkih društava

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
16:44 08.07.2015.

Kod donošenja ovih genijalnih uvijek novih propisa treba promislit i kako se osjeća netko tko je prije mjesec-dva iskeširao 8000 kuna za zatvaranje d.o.o. koje će sada koštat 2500 kuna. Što je ova garnitura čekala tri i pol godine i baš sad im se pamet prosvijetlila? Što nas još čeka? Treba li plaćat račune ili će ih prije izbora galantno oprostit svima koji ih do tad nisu platili?