porezna inspekcija

Ugostiteljima naplatili više od 8 milijuna kuna kazni

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Ugostiteljima naplatili više od 8 milijuna kuna kazni
06.09.2013.
u 22:45
Otkriveno je 90 nezakonito zaposlenih, a najčešće povrede su neisticanje cijena te prodaja alkohola maloljetnicima
Pogledaj originalni članak

Zbog strogih kontrola gospodarskih inspektora te inspektora rada u državni proračun izravno je uplaćeno 8,193.801,50 kuna tijekom nadzora u ugostiteljstvu i turizmu od 1. lipnja do 31. kolovoza. Provedena su 13.892 nadzora, a utvrđeno 4638 raznih povreda propisa te podneseno 849 optužnih prijedloga na prekršajnim sudovima. Inspektori rada otkrili su 90 nezakonito zaposlenih osoba.

Kod pružatelja usluga smještaja u domaćinstvima građana i seljačkim domaćinstvima najčešće su povrede propisa rad bez rješenja o odobrenju, neisticanje naznake vrste i kategorije objekta, cijene usluga, nevođenje popisa gostiju, neizdavanje računa... U području ugostiteljstva najčešći su prekršaji bili neispunjavanje propisanih uvjeta, neutvrđivanje normativa, neisticanje cijena usluga, nelegalan rad, dopuštanje konzumiranja alkoholnih pića osobama mlađim od 18 godina.

>>Porezna se pohvalila rezultatima – evo koliko su kazni naplatili!

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.