ŠPICA POČELA IZNENAĐUJUĆE DOBRO

U srpnju na Jadranu čak 55 posto lanjskog turističkog prometa

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Šibenik: Iako je turistička sezona vec odavno krenula, malo je turista u šetnji gradom
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Dubrovnik: Stanovnici nisu navikli na ovako prazne ulice tijekom turističke sezone
VL
Autor
Radmila Kovačevć
16.07.2020.
u 13:45
Mnogi gosti zbog korone preferiraju kampove, na plažama je najviše Nijemaca, Slovenaca, Čeha...
Pogledaj originalni članak

Prva dva tjedna sedmog mjeseca protekla su za jadranski turizam iznad svih očekivanja. Našu je zemlju posjetilo čak 950.000 turista, koji su ostvarili više od 6,6 milijuna noćenja.

Četrnaest srpanjskih dana donijelo je tako iznenađujućih 55 posto prošlogodišnjih rezultata. Hrvatska je ovim brojkama nadmašila procjene i očekivanja, ali i konkurenciju. Sve, dakako, zahvaljujući najboljoj epidemiološkoj slici na mediteranskim obalama, ističu u Hrvatskoj udruzi turizma. Trenutačno goste uz privatni smještaj dočekuje 786 hotela i 395 kampova. Otvaraju se i neki preuređeni objekti ili sadržaji.

U Camping Park Umagu Plave Lagune u kojem se odmara oko tri tisuće gostiju, otvoren je novi bazenski kompleks, što je investicija vrijedna 37,5 milijuna kuna. Mnogi gosti zbog korone preferiraju upravo kampove, ali popularan je i privatni smještaj. Od početka godine Hrvatska je ugostila više od 2,6 milijuna turista, a većina noćenja, oko 5,1 milijun, ostvarena je u tzv. zimmer freiju: kampovi su istovremeno uknjižili 2,6 milijuna noćenja, a hoteli 2,1 milijun noćenja.

Na našim plažama dominiraju Nijemci, Slovenci, Česi, Poljaci i Austrijanci, ali ima i gostiju iz Mađarske, Slovačke...

“Ovdje smo četvrti put, korona nas nije obeshrabrila. Osjećamo se sigurno, svi imamo dovoljno privatnosti”, kaže Gabriela Tomaš iz Slovačke na odmoru u pulskom kampu ‘Arena One 99 Glamping’.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

SH
Shtanga
15:47 16.07.2020.

pušite si kurac sa brisanjem komentara!

SA
samoborka
18:21 16.07.2020.

A-haaaa.