neplaćene obveze

U mjesec dana još milijardu nepodmirenih kuna više

Foto: arhiva VL
U mjesec dana još milijardu nepodmirenih kuna više
27.09.2010.
u 14:58
Neplaćene obveze pravnih osoba u srpnju su iznosile 31,3 milijarde kuna. U odnosu na prošlu godinu veće su 37 posto.
Pogledaj originalni članak

Nepodmirene obveze pravnih osoba i obrtnika dosegnule su u srpnju, prema podacima Fine, 31,3 milijarde kuna, s mjesečnim rastom od milijardu kuna. Povećanje je u odnosu na isto razdoblje lani još dramatičnije; ove je godine neplaćeno 8,4 milijardi kuna, odnosno 37 posto više dugovanja, nego lanjskog srpnja. Nesolventno je više od 30 tisuća pravnih osoba koje zapošljavaju 42.909 zaposlenih, a njihova su ukupna dugovanja 25,5 milijardi kuna. Gotovo 40 tisuća obrtnika, sa 25.867 zaposlenih, nije platilo 5,7 milijardi kuna duga.

 

PREDRAG MIŠIĆ PEĐA

Zbog rata s obitelji u Srbiji ne priča. Na pitanje je li ikad zapucao na brata kazao je: 'Vjerojatno.... da. Teška tema'

Predrag Mišić Peđa vukovarski je branitelj koji je agresorima pružao otpor sve do pada grada 18. studenog kada je skupa sa 182 suborca odveden na Ovčaru. Bio je zarobljen u srpskom logoru. I danas se bori da Vukovarci žive bolje, a spominje se kao mogući DP-ov kandidat za ministra branitelja. Sve užase koje je u ratu proživio ispričao je svojedobno za Večernji list

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

VE
Velikogoričan56
15:46 27.09.2010.

Cekajte malo, ako su radnici napravili posao, predali robu, zasto onda nije placeno? To nije pitanje za statistiku nego za vladu i poreznu upravu, koja bi trebala znati tok novca. Netko ocito krade, tko???

UK
Ugo Kajvez
15:10 27.09.2010.

Ovakvo stanje u državnim financijama vjerojatno označava početak kraja, ..... iliti kraha ...... too bad so sad .....

BR
brle
00:04 28.09.2010.

nikad jos nisam cuo u pedeset i kusur godina, da negdje u svijetu drzava uzima PDV od svojih podanika odmah po ispostavljanju racuna, a da taj podanik onda godinama ceka naplatu tog istog racuna! mozda i postoji,ali to su onda banane iste kao i ova nasa. lopovi koji vode drzavu bi se itekako pobrinuli za te naplate da se njima ne placa sve do tada dok i oni (podanici) ne naplate svoj posao. ovako se vrtimo u jednom tragikomicnom scenariju i covjeku se bljuje kad gleda tu lopovsku vrhusku na slikama.....suker, jaca, milinovic, mlanovic,kalmeta, cacic, seks, linic, dropulic i ostali....svi su kao blizanci udruzeni u lopovske pothvate. udruzuju nas u nesto, radruzuju nas iz svega, uvode nas u maglu i da sami ne znaju krajnji ishod (cini se da je to najtragicnije), a da nas ne pitaju sto mi zapravo zelimo sa sobom, a posebno s njima!