PROMO

Tvrtke se moraju prilagođavati dinamičnom tržištu i korisnicima, doznajte kako se s tim nose najbolji projektni menadžeri

Foto: Promo
Tvrtke se moraju prilagođavati dinamičnom tržištu i korisnicima, doznajte kako se s tim nose najbolji projektni menadžeri
24.10.2019.
u 09:04
Kako upravljati projektnim portfeljom, kako odgovoriti na izazove tržišta, koje su sve potencijalne prepreke u komunikaciji i što nam donosi budućnost, saznajte na 13. PMI Forumu.
Pogledaj originalni članak

Najvažnija i najveća regionalna konferencija iz područja projektnog menadžmenta, PMI Forum, održava se od 11. do 13. studenoga u zagrebačkom Plaza event centru. Organizator je PMI Croatia, podružnica globalnog Project Management Institutea i najvažniji pokretač razvoja projektnog menadžmenta u Hrvatskoj i regiji. PMI Forum se održava 13. put, a kao i svake godine dosad, iznova donosi inspirativna predavanja i brojne radionice.

Tema ovogodišnjeg izdanja Foruma je “Building project portfolio: Digital strategy enabler”. Kako je pojasnila direktorica PMI Foruma Marina Pupić Bakrač, razvoj i upravljanje portfeljem projekata danas je izazovnije nego ikada. “Tvrtke, bez obzira na to jesu li male ili velike, moraju se brzo prilagođavati dinamičnom tržištu i potrebama krajnjih korisnika, a sukladno tome prilagođavati i strukturu portfelja projekata. Odavno su prošla vremena fiksnih dugoročnih strateških ciljeva i nepromjenjivog plana portfelja. U portfelj smo investirali, alocirali vlastite i vanjske resurse i svaka promjena donosi niz povezanih aktivnosti, odluka i provedbi na gotovo svim razinama organizacijske strukture”, dodaje.

Tijekom trodnevne konferencije 11. i 13. studenoga rezervirani su za radionice, a 12. studenoga za središnji dio događaja. Popis predavača je impresivan. Potpredsjednik ureda za korporativno upravljanje projektima u Peratonu, višestruko certificiran projektni menadžer Morten Sorensen, govorit će o učinkovitom odabiru strateških inicijativa i upravljanju koristima od uspješne isporuke i stalnog održavanja očekivane vrijednosti. Jedna od najcjenjenijih regionalnih PMI praktičarki Jasmina Nikolić održat će radionicu “Scrum Escape Room: the PMI Forum’s most exciting team game!”, a jedan od najtraženijih predavača u Hrvatskoj Borna Lulić govorit će u sklopu radionice “Unpredictable factor Z in PM – perception and mindset” o kvalitetnoj komunikaciji. Najpoznatiji hrvatski astronom, pokretač zvjezdarnice Višnjan i inicijator inovativnih edukativnih programa Korado Korlević u sklopu svojeg izlaganja odgovorit će na pitanje kome pripada budućnost, a projektni menadžer Hrvatskog Telekoma Gordan Krčelić okupljenima će u sklopu svoje radionice približiti sve benefite Six sigma + Lean metodologije. U današnjem svijetu izazovi postaju sve kompliciraniji i kompleksniji, što iziskuje različite odgovore i pristupe kako bismo njima efikasno upravljali. U multidisciplinarnom portfelju ključna je kombinacija različitih pristupa kako bi se osigurala konzistentna strategija provedbe. Više o tome na PMI Forumu, u sklopu predavanja “The world is getting more complicated and complex – your portfolio doesn’t need to be”, reći će Rene Roider, portfolio manager Erste grupe.

U sklopu 13. PMI Foruma dodijelit će se i najviše strukovno priznanje, nagrada za projekt godine (POY). “Priznanje Projekt godine strukovna je nagrada kojom PMI nagrađuje najbolji prijavljeni projekt koji je, između ostalog, zadovoljio kriterij izvrsnosti u primjeni metodologije upravljanja projektom i ostvario benefite za korisnika, organizaciju i širu društvenu zajednicu. I ove godine zaprimili smo kvalitetne projekte i pred komisijom je bio izazov”, istaknula je Marina Pupić Bakrač. Kao i posljednjih nekoliko godina, i ove će se uručiti donacije posebnim projektima čiji daljnji, uspješan razvoj PMI Croatia želi osigurati.

Osim činjenice da se PMI Forum održava već 13. put, 2019. godina je u zajednici projektnih menadžera važna zbog još jednog jubileja. Naime, na globalnoj se razini slavi 50 godina postojanja projektnog menadžmenta, struke koja stvara dodatnu vrijednost u organizacijama, pri čemu voditelji projekata pokreću promjenu i ideje pretvaraju u stvarnost.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr