Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL Tvrtka Darka Pervana preuzela Furnir Otok

Tvrtka Darka Pervana preuzela Furnir Otok

06. 09. 2018. u 15:22 0
Kako navode novi vlasnici Furnir Otok d.o.o. će se preimenovati u Bjelin Otok d.o.o. te će nesmetano nastaviti  opskrbom furnira postojeće partnere.

Tvrtka Pervnovo, koja je u vlasništvu švedskog gospodarstvenika Darka Pervana kojega se radi brojnih inovacija u drvnoj industriji naziva “kraljem laminata”, preuzela je tvrtku Furnir Otok d.o.o., koja se bavi proizvodnjom furnira. Kako navode novi vlasnici Furnir Otok d.o.o. će se preimenovati u Bjelin Otok d.o.o. te će nesmetano nastaviti  opskrbom furnira postojeće partnere.

Preuzimanje Ponudu poljskog OT Logisticsa prihvatilo 148 dioničara Luke Rijeka

- Industrija podnih obloga mora uvesti nove proizvodne procese i za okoliš prihvatljive tehnologije koje koriste manje količine hrasta, a koji postaje sve manje dostupan na tržištu, naravno, zbog svoje biološke ograničenosti ali i povećane potražnje. Od jednake količine hrasta dobivamo 10 puta više podova Woodura nego troslojnog parketa, a 33 puta više od tradicionalnog masivnog parketa. Ovom akvizicijom osigurat će se velike količine visokokvalitetnog furnira koja će biti dovoljna da se zamijeni oko 25% proizvodnje troslojnog parketa u Europi s takozvanim “zelenim eco-friendly” drvenim podovima. Nadamo se da će naša nova tehnologija biti prekretnica koja će potrošačima pružiti velike prednosti u kvaliteti te u isto vrijeme sačuvati hrastove šume i omogućiti industriji drvenih podova da povrati dio izgubljenog tržišta, rekao je Darko Pervan osnivač i predsjednik uprave Pervanovo Invest AB sa sjedištem u Švedskoj.

Bjelin Ogulin Uvjeti kralja laminata: Dajte dovoljno drva za tvornicu u Vukovaru

Inače, Furnir Otok je jedna od najmodernijih tvornica furnira u Europi poznata po iznimnoj kvaliteti proizvoda kojim opskrbljuje većinom proizvođače namještaja u Europi. Proizvodnja je otpočela 2011. i trenutno iznosi oko 7.5 milijuna m2 furnira godišnje.

- Cilj u bliskoj budućnosti je u prvoj fazi podići kapacitet na 15 milijuna kvadrata, a u drugoj fazi investirati u još jednu liniju vertikalnog noža koja će  omogućiti kapacitet od 20 milijuna m2. Dodatne količine upotrijebit ćemo u proizvodnji Woodura podova. Također ćemo investirati i u novi pogon spajanja furnira u dimenzijama 2.1 * 2.4 m tehnologijom koja će omogućiti proizvodnju podova Woodura u sofisticiranoj kontinuiranoj preši, rekao je Stjepan Vojinić CEO Pervanova d.o.o. i direktor svih aktivnosti Pervanovo grupe za Hrvatsku.

AKVIZICIJA Tedeschi otkrio: Atlantic za 10 milijuna eura kupuje tvrtku u zapadnoj Europi

Dodao je i kako tvrtka iz otoka trenutno zapošljava 130 radnika ali i da će s novim investicijama doći i do dodatnog zapošljavanja. Pervanove tvrtke u drvnoj industriji trenutno su vezane za Ogulin, Bjelovar i sada Otok. I dalje su otvorene i druge mogućnosti vezane za ulaganja.

PROMO
Video: Ovo su filmovi koje ćete moći besplatno pogledati na Filmushki
pogledajte na vecernji.hr

Još nije ostavljen niti jedan komentar! Pokrenite raspravu!

Komentirajte
Vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice vecernji.hr kliknite na "Slažem se".