Tržište kapitala

Tjedan počeo padom dionica na azijskim burzama

Foto: arhiva VL
Tjedan počeo padom dionica na azijskim burzama
28.03.2011.
u 08:49
Nikkei indeks na Tokijskoj burzi pao je oko jedan posto, a nešto manji pad, od 0,1 do 0,7 posto, upisale su cijene dionica u Australiji, Hong Kongu, Singapuru te Južnoj Koreji
Pogledaj originalni članak

Tjedan na azijskim burzama počeo je padom cijena dionica i opreznim trgovanjem zbog krize u japanskoj nuklearnoj elektrani Fukushima, ali i nemira na Bliskom istoku.

Nikkei indeks na Tokijskoj burzi pao je oko jedan posto, a nešto manji pad, od 0,1 do 0,7 posto, upisale su cijene dionica u Australiji, Hong Kongu, Singapuru te Južnoj Koreji. MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica bez japanskih u ponedjeljak ujutro je na gubitku 0,5 posto, dok su cijene dionica u Šangaju ipak rasle, za 0,6 posto.

Poraz njemačke kancelarke Angele Merkel na izborima za parlament ključne savezne pokrajine Baden-Württemberg odrazio se na tečaj eura, koji je jutros u odnosu na američki dolar pao na 1,4050 dolara, sa 1,4075 dolara od petka. S druge strane, euro je ipak ojačao u odnosu na japanski jen, pa mu je cijena porasla sa 114,60 na 114,90 jena. I američki dolar je ojačao u odnosu na japansku valutu, sa 81,75 na  81,25 jena, koliko je iznosio prošli petak.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

AP
apolon
12:00 28.03.2011.

napisao sam u svome postu od 7.03. da sam gotovo siguran da USA dollar ( kratkotrajno) ide GORE, iza tog zaključka stoji vrlo detaljna sveobuhvatna analiza te je mogućnost pogreške svedena na minimum a ako dollar ima rally onda je samo pitanje vremena za robe i dionice!!!!