AGRESIVNO ŠIRENJE

Tesla nakon Wall Streeta kreće u osvajanje Kine

Foto: Tesla Motors
Tesla nakon Wall Streeta kreće u osvajanje Kine
09.08.2013.
u 08:38
Proizvođaču električnih automobila vrijednost dionica ove je godine porasla 280 posto
Pogledaj originalni članak

Vrijednost dionice Tesla Motorsa na Wall Street u srijedu je porasla za više od 14 posto u razdoblju nakon uobičajenog vremena trgovanja dionicama. Ovaj uspjeh iznenadio je pesimiste koji su očekivali da će dionice proizvođača električnih automobila porasti nakon što su dosad ove godine porasle 280 posto, piše Time.

Dobrom rezultatu doprinijela je dostava 5,150 vozila tijekom protekla tri mjeseca, čime su premašena Teslina očekivanja od 4,500 vozila. Proizvodnja se povećala za 25 posto, to jest s 400 na gotovo 500 vozila na tjedan, izvijestila je tvrtka Elona Muska. Iako u Tesli priznaju da su im profiti, apsolutno gledajući, i dalje skromni, neto dohodak povećao se 70 posto zahvaljujući sve većoj potražnji za njihov limuzinski Model S, najpopularniji električni automobil u SAD-u unatoč cijeni od 70.000 dolara.

Tvrtka se agresivno širi na europsko tržište, ovaj tjedan stigli su prvi automobili u Norvešku, Švicarsku i Nizozemsku, a izvijestili su kako do kraja ove godine planiraju otvoriti svoju prvu trgovinu u Kini. Već iduće godine Tesla namjerava predstaviti novi model, SUV Model X.

>> \'Tesla Model S je najbolji automobil koji smo ikada vidjeli\'

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.