iskustvo zlata vrijedi

Studentima praksa u renomiranim tvrtkama

Foto: Marko Lukunić/ PIXSELL
29.06.2015., Zagreb - Proglasenje rezultata natjecaja projekta Iskustvo zlata vrijedi. Studentima s invaliditetom poslodavci su u hotelu Westin urucili potvrdu za obavljanje radne prakse u njihovoj kompaniji. Ministar rada i mirovinskoga sustava prof. dr.
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Iskustvo zlata vrijedi
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Iskustvo zlata vrijedi
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Iskustvo zlata vrijedi
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Iskustvo zlata vrijedi
30.06.2015.
u 08:00
Studenti s invaliditetom izabrani su na provedbenom natječaju, a nakon prakse imaju priliku dobiti posao
Pogledaj originalni članak

Četrnaestoro studentica i studenata s invaliditetom dobilo je priliku provesti studentsku praksu u renomiranim hrvatskim tvrtkama na završnoj svečanosti projekta Iskustvo zlata vrijedi u organizaciji Poslovnog dnevnika. Studenti su za praksu izabrani na provedenom natječaju, a nakon obavljene prakse otvara im se mogućnost zapošljavanja u tim kompanijama.

Iskustvo zlata vrijedi originalni je projekt Poslovnog dnevnika koji se provodi drugu godinu s ciljem širenja svijesti među poslodavcima i u društvu u cjelini o problematici zapošljavanja te ravnopravnog socijalnog uključivanja u život osoba s invaliditetom.

– Moramo razbijati predrasude o osobama s invaliditetom kao o zaposlenicima koji su često na bolovanju ili da zbog ograničenja mogu raditi samo na telefonskoj centrali istaknuo je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić čije je resorno ministarstvo partner na projektu.

– Radujem se što će danas ovi mladi ljudi upoznati svoje mentore, poslodavce kod kojih će u idućim mjesecima napraviti prvi iskorak u poslovnu budućnost, a možda će i neki po završenoj praksi dobiti i zaposlenje rekla je direktorica Poslovnog dnevnika i članica uprave Večernjeg lista Andrea Borošić pozdravljajući okupljene studente i poslodavce. Naime, lani nakon odrađene prakse petero studenata dobilo je ugovore o radu.

>> Poslovne prilike za studente s invaliditetom

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

HR
hromcan
09:21 30.06.2015.

Mršiću ajde skloni se nekud da te negledamo jer nas samo upropopaštavaš ,koliko si nam samo uzeo iz đepa kad si nam uzeo 2.mirovinski stup