rezultati

Societe Generale u prvom kvartalu zaradio milijardu eura

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
Societe Generale u prvom kvartalu zaradio milijardu eura
06.05.2010.
u 14:34
Neto prihod iz bankarskog poslovanja iznosi 6,6 milijardi eura i povećao se 34 posto u usporedbi s prvim tromjesečjem 2009. Bruto dobit iz poslovanja rasla je 1,4 posto, dok su troškovi smanjeni 4,1 posto.
Pogledaj originalni članak

Grupa Societe Generale, vlasnica Splitske banke, ostvarila je u prva tri mjeseca 2010. godine više od milijardu eura dobiti. Neto prihod iz bankarskog poslovanja iznosi 6,6 milijardi eura i povećao se 34 posto u usporedbi s prvim tromjesečjem 2009. Bruto dobit iz poslovanja rasla je 1,4 posto u usporedbi s prvim tromjesečjem lani, dok su troškovi smanjeni 4,1 posto.

Omjer troškova i prihoda poboljšao se na 60,8 posto, a porastao je i omjer plasmana i depozita na 96 posto, što je dva posto više nego krajem 2009. Menadžment ističe i da se vide prve naznake poboljšanja u troškovima rizika, iako oni i dalje ostaju na visokim razinama. Rezultat mreže u Francuskoj čelnici tvrtke smatraju vrlo dobrim, a rezultate izvan matične zemlje zadovoljavajućima. U središnjoj i istočnoj Europi i Rusiji još uvijek je, ističu, slaba aktivnost, ali tržište se postupno normalizira.

 

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DO
doktorica
08:22 07.05.2010.

Gulikože!!!!

LI
line1
15:28 06.05.2010.

Kako i nebi ostvarila takve dobiti kad se bavi najbolje razrađenom pljačkom. Naime svi im krediti dospijevaju isti dan u mjesecu (10og) kada gle čuda skoči tečaj (to opravdavaju većom potražnjom deviza taj dan - kao čudno im...). Datum kredita ne možeš birati!!! Uvjetuju da im svi krediti budu po prodajnom tečaju SB (nemoguće po njihovom srednjem niti po srednjem HNB-a koji kao manje oscilira). Mislim da su za te stvari dobili upozornje HNB-a. Probajte slučajno pobjeći iz ralja tih kamatara odmah ti sjedne 4% na ostatak kredita, bez obzira koja je cifra. Nemaju ni limitirani iznos izlazne naknade. U ostalim bankama je to barem civiliziranih 1% sa maksimalnim iznosom cca 1000eura. I to nije sve, svakih deset mjeseci rade korekciju kamata (dizu ih) te kod tih korekcija kamata \"ukradu\" vam od 20 do 500kn i to opravavaju francuskim izračunom rate. Na to nema žalbe. Sad tu brojku pomnožite koliko imaju plasiranih kredita i evo fešte, kako neće biti zarade.... LJUDI, BJEŽITE OD TE BANKE JER ĆE VAS ODERATI GDJE GOD I KAKO GOD STIGNE. Ja sam se jedva njih riješio!!!! Ne ponovilo se.