Podnio ostavku

Emotivan oproštaj šefa Ubera: 'Volim ga. Ovo je težak trenutak'

Foto: Reuters/PIXSELL
Travis Kalanick
Foto: Reuters/PIXSELL
Travis Kalanick
Foto: Reuters/PIXSELL
Travis Kalanick
Foto: Reuters/PIXSELL
Travis Kalanick
21.06.2017.
u 08:29
Kalanick, koji je pomogao 2009. godine u osnivanju kompanije i njezinu golemom rastu u posljednjih sedam godina, podnio je ostavku nakon duge rasprave s investitorima.
Pogledaj originalni članak

Šef Ubera Travis Kalanick podnio je ostavku na mjesto izvršnog direktora nakon pritiska dioničara te kompanije koja je svojom aplikacijom uvela revoluciju u taksi prijevoz, piše BBC

New York Times piše da će, usprkos ostavci, Kalanick ostati u upravi kompanije. Pet velikih investitora u Uber jučer je u pismu tražilo trenutačnu ostavku jer je tvrtki potrebna promjena u vodstvu. 

"Uber volim više od svega u životu"

Kalanick, 40-godišnjak, koji je pomogao 2009. godine u osnivanju kompanije i njezinu golemom rastu u posljednjih sedam godina, podnio je ostavku nakon duge rasprave s investitorima, no ostat će u upravi kompanije. 

– Uber volim više od svega u životu i ovo je težak trenutak. Prihvatio sam zahtjev investitora da se povučem kako bi Uber mogao nastaviti s razvojem, umjesto da se uvuče u još jednu bitku – napisao je Kalanick u priopćenju. 

Problemi za sada već bivšeg šefa Ubera počeli su ranije ove godine kada je bivša zaposlenica te kompanije opisala ono što je nazvala seksualnim zlostavljanjem u kompaniji, nakon čega su se sa sličnim pritužbama javili i drugi zaposlenici zbog čega je provedena interna istraga.  

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar whack.tack
whack.tack
10:25 21.06.2017.

uber je nelegalan jer ne placa porez. tocka!

DU
Deleted user
10:01 21.06.2017.

Ovak kak ste napenalili članak pored članka o prosvjedu taksista u Zagrebu protiv Ubera, kao da se stvara dojam da je čovjek podnio ostavku radi hrvatskih taksista:).

ZA
zagabria1
09:18 21.06.2017.

vidjelo se odmah da on nije za mjesto koje je držao. Tragična smrt majke samo mu je pojačala taj dojam kojega je očito i sam svjestan