odgovornost

Šef Hewlett-Packarda Mark Hurd odstupio zbog seks-skandala

Foto: Arhiva VL
Šef Hewlett-Packarda Mark Hurd odstupio zbog seks-skandala
09.08.2010.
u 08:38
Mark Hurd izjavio je da bi bilo teško nastaviti voditi kompaniju. Privremeno ga je zamijenio glavni financijski direktor Cathie Lesjak.
Pogledaj originalni članak

Šef Hewlett-Packarda Mark Hurd dao je ostavku na čelno mjesto u kompaniji, nakon što je na vidjelo izašao seks-skandal. Privremeno ga je zamijenio glavni financijski direktor Cathie Lesjak. Hurd je izjavio da odstupa zbog okolnosti u kojima ne zadovoljava standard povjerenja, poštovanja i integriteta koji se očekuju u HP-u.

- Ovo je bolna odluka za mene nakon pet godina u HP-u, ali vjerujem da bi bilo vrlo teško nastaviti biti učinkovit čelnik tvrtke. Smatram da je ovo jedina odluka koju sada mogu donijeti – izjavio Hurd je za BBC.

Nakon što je prije pet godina došao u tvrtku, Hurd je krenuo u drastično rezanje troškova i radnih mjesta, što je omogućilo HP-u preuzimanje Della 2006. godine. Preliminarni rezultati za treći kvartal, koje je tvrtka objavila u petak, bili su nešto niži od očekivanja.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.