Zajedno kroz izazove

Radionica za osobe s invaliditetom i poslodavce

Foto: Patrik Macek/PIXSELL/Ilustracija
Radionica za osobe s invaliditetom i poslodavce
23.03.2021.
u 13:33
Hrvatski savez udruga za mlade i studente s invaliditetom SUMSI pokrenuo je program pod nazivom „Zajedno kroz izazove“ kako bi ostvario veću zaposlenost i samozaposlenost osoba s invaliditetom (OSI)
Pogledaj originalni članak

U sklopu projekta 13. travnja 2021. godine na Zoom platformi organizirat će se prva radionica koja će okupiti osobe s invaliditetom koje traže zaposlenje, poslodavce, predstavnike Centra za socijalnu skrb te predstavnike Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom. Hrvatski savez udruga za mlade i studente s invaliditetom SUMSI poziva sve zainteresirane da se prijave putem poveznice: Prijava na grupnu radionicu o (samo)zapošljavanju OSI (google.com) do 08. travnja 2021. godine.  

Na radionici će se utvrditi opće znanje poslodavaca o invaliditetu, predstaviti potrebe za zapošljavanjem osoba s invaliditetom te uvidjeti s kojim se izazovima na tom području susreću poslodavci, dok će osobe s invaliditetom dobiti uvid u mogućnosti koje im se nude pri zapošljavanju i samozapošljavanju.

Cilj projekta je dati doprinos poboljšanju slike o integraciji i inkluziji osoba s invaliditetom na tržište rada. To će se nastojati ostvariti kroz educiranje poslodavaca i osoba s invaliditetom o njihovim mogućnostima, pravima, prednostima i potencijalnim izazovima u području zapošljavanja OSI. Program financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

„S obzirom da su suvremeni načini rada od kuće kao i razvoj digitalnih tehnologija sve više prisutni i na našim prostorima, smatramo da to pruža realne mogućnosti za zapošljavanje osoba s invaliditetom. Cilj nam je ukloniti stereotipne barijere i biti oslonac osobama s invaliditetom u procesu zapošljavanja i samozapošljavanja kroz edukaciju i informiranje o pravima i mogućnostima koje su im na raspolaganju“, istaknuo je Denis Marijon, voditelj programa.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr