grčić najavio:

Poduzećima nova šansa za reprogram poreznog duga

Foto: 'Zeljko Lukunic/PIXSELL'
Poduzećima nova šansa za reprogram poreznog duga
02.07.2013.
u 22:00
Uskoro se očekuje i prezentacija parafiskalnih nameta za čije je "prikupljanje i obradu" 
rok završio 1. srpnja
Pogledaj originalni članak

– Hrvatska Vlada ovoga će tjedna raspravljati o mjeri reprograma poreznog duga za 40.000 do 50.000 tvrtki za koje se procjenjuje da nisu ušle u zadnji krug reprograma ili još nisu bile u problemima. Obrtnicima dužnicima obveze bi se odgodile na 36 i više mjeseci, a do kraja 2013. slijedi i rasterećenje od parafiskalnih nameta – kazao je na svečanoj akademiji u povodu Dana Hrvatske obrtničke komore potpredsjednik Vlade Branko Grčić.

Na svečanoj akademiji, na kojoj su dodijeljena i najviša priznanja HOK-a Zlatne ruke, nagrade Šegrt Hlapić te promovirano 1430 novih majstora, čelnik HOK-a Dragutin Ranogajec kazao je kako je obrtnicima više nego ikad potrebna pomoć u svladavanju administrativnih zapreka, kvalitetni zakoni po mjeri obrtništva te dijalog s Vladom. No još je puno spoticanja oko novoga zakona o obrtu kao i preispitivanja komorskih članarina.  

>> Za nagodbu se javilo 6,5 tisuća dužnika, a to je samo 3,6% duga

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.