Ministarstvo poljoprivrede:

Otvara se put u Kinu za meso i mlijeko hrvatskih tvrtki

Foto: Marijan Susenj/PIXSELL/Ilustracija
Otvara se put u Kinu za meso i mlijeko hrvatskih tvrtki
18.06.2018.
u 08:20
Kineska inspekcija, zadužena za izdavanje izvoznih certifikata, dolazi u Hrvatsku do kraja godine
Pogledaj originalni članak

Ministarstvo poljoprivrede potvrdilo je Hini da je prihvaćen njihov poziv kineskoj inspekciji zaduženoj za izdavanje izvoznih certifikata za mlijeko i mliječne te prehrambene proizvode, a posjet se očekuje do kraja godine.

Tim posjetom, na koji domaći proizvođači godinama čekaju, pokreće se otvaranje kanala prodaje za golemo tržište Kine, a kineska strana već je prije najavila da će ubrzati procedure donošenja odluka o mogućnosti plasmana hrvatske hrane, pa i moguće potpisivanja protokola s Hrvatskom.

Dozvole priželjkuju svi veliki proizvođača poput Vindije, PIK-a Vrbovec i MI Pivac, ali i sirane. Kriteriji su, inače, nešto labaviji za mliječnu proizvodnja.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

LU
lukathereem
09:22 18.06.2018.

Ajde lipo

PR
propalismoFranjoskroz
10:26 18.06.2018.

news bar vijest??