POKRENUTA OVRHA

Ostavka predsjednika uprave Varteksa, Varaždin aktivirao zadužnicu

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Pogon tvrke Varteks Varaždin
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Pogon tvrke Varteks Varaždin
11.08.2022.
u 18:10
Grad time želi zaštititi svoje financijske interese nakon što su iscrpljene sve mogućnosti kako bi se nastavio daljnji rad Varteksa, ističu u Gradu
Pogledaj originalni članak

Nakon što je Tomislav Babić podnio ostavku na funkciju predsjednika Varteksa, navevši kao razlog višemjesečne neuspješne pregovore vjerovnika oko podjele novca od prodaje nekretnina, Grad Varaždin je aktivirao zadužnicu i pokrenuo ovrhu za dospjela potraživanja iz upravnog ugovora i drugih nepodmirenih dospjelih potraživanja.

Grad time želi zaštititi svoje financijske interese nakon što su iscrpljene sve mogućnosti kako bi se nastavio daljnji rad Varteksa, ističu u Gradu. 

Aktivirana je zadužnica za dugovanje tvrtke Varteks po upravnom ugovoru  u iznosu od 1.267.313 kuna za komunalnu naknadu, naknadu za uređenje voda i spomenička rentu, te su dostavljena rješenja o ovrsi  tvrtke Varteks za redovni dug u iznosu od 553.274 kune za komunalnu naknadu i naknadu za uređenje voda.

Ostavku je uz Belića podnio i jedan član Nadzornog odbora, a već prije je ostavku dala prokuristica. Podsjetimo i da je dioničar Nenad Bakić prodao potraživanja u iznosu od 42 milijuna kuna tvrtka koja će ih pokušati naplatiti.

Kaufland je raskinuo predugovor s Varteksom zbog neispunjenja uvjeta od strane tekstilne tvrtke. Kauland je bio zainteresiran za zemljište u sklopu šireg Varteksova kompleksa. 

>> VIDEO Stranac nasjeo na prijevaru: U Istri unajmio kuću za odmor pa se šokirao kad je stigao

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

LI
Lisa
08:39 12.08.2022.

HBOR ima veliko razumijevanje za političke elite i projekte koje oni sponzoriraju, a poštene poduzetnike guraju u stečaj , a njihove radnike na cestu. Ne bih se iznenadio kad bi se kao dobitnik stečaja Varteksa pokazao jedan varaždinski političar poznat po suradnji s HBOR-om