Foto: Davor Javorović/PIXSELL Obvezujuće pismo znači da mali proizvođači neće doći do potpora

Obvezujuće pismo znači da mali proizvođači neće doći do potpora

08. 09. 2018. u 10:35 1
– U Ministarstvu su svjesno propisali uvjete koje mali poljoprivrednici ne mogu ispuniti kako bi ih onemogućili u razvoju i jačanju – kažu u udruzi

Uvođenje obvezujućeg pisma namjere na vrijednost projekta u cijelosti, koje korisnik mora dostaviti u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu, novi je udar na male i mlade poljoprivrednike – navodi se u priopćenju Udruge OPG-a Hrvatske “Život”.

PROJEKT ZLATA VRIJEDAN Najbolji OPG ima “kralj češnjaka” Marijo Puškarić

Iz udruge napominju da se ovom odredbom od malih poljoprivrednika traži hipoteka koja je puno veća od iznosa samog projekta te još 20-30 posto vlastitih sredstava koje moraju odmah dati banci kao osiguranje, što će dovesti do toga da nitko neće moći ishoditi potporu. Dodaju da razumiju probleme u kojima se našlo Ministarstvo zbog nemogućnosti financiranja već odobrenih projekata iz mjere 4, ali i upozoravaju da se uvođenjem obvezujućeg pisma ti problemi žele riješiti na krivi način.

– U Ministarstvu su svjesno propisali uvjete koje mali poljoprivrednici ne mogu ispuniti kako bi ih onemogućili u razvoju i jačanju – kažu u udruzi.

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...:

ŠTO NAS ČEKA
Kako tvrtke mogu postati još konkurentnije: trendovi budućnosti kojima ćemo se prilagoditi ili propasti
pogledajte na vecernji.hr
  • 12:38 8. rujna 2018.

    Mrzitelji zivota u Hrvatskoj ubijaju male postene ljude.Degutantno je gledati kojim snagama se bore za opstanak na vlasti i punjenje svoje lisnice.

Komentirajte
Vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice vecernji.hr kliknite na "Slažem se".