Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruga OPG-a Život

Obvezujuće pismo znači da mali proizvođači neće doći do potpora

Ilustracija
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
08.09.2018.
u 10:35

– U Ministarstvu su svjesno propisali uvjete koje mali poljoprivrednici ne mogu ispuniti kako bi ih onemogućili u razvoju i jačanju – kažu u udruzi

Uvođenje obvezujućeg pisma namjere na vrijednost projekta u cijelosti, koje korisnik mora dostaviti u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu, novi je udar na male i mlade poljoprivrednike – navodi se u priopćenju Udruge OPG-a Hrvatske “Život”.

Iz udruge napominju da se ovom odredbom od malih poljoprivrednika traži hipoteka koja je puno veća od iznosa samog projekta te još 20-30 posto vlastitih sredstava koje moraju odmah dati banci kao osiguranje, što će dovesti do toga da nitko neće moći ishoditi potporu. Dodaju da razumiju probleme u kojima se našlo Ministarstvo zbog nemogućnosti financiranja već odobrenih projekata iz mjere 4, ali i upozoravaju da se uvođenjem obvezujućeg pisma ti problemi žele riješiti na krivi način.

– U Ministarstvu su svjesno propisali uvjete koje mali poljoprivrednici ne mogu ispuniti kako bi ih onemogućili u razvoju i jačanju – kažu u udruzi.

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...:

Ključne riječi
OPG

Komentara 1

OB
ObrenM
12:38 08.09.2018.

Mrzitelji zivota u Hrvatskoj ubijaju male postene ljude.Degutantno je gledati kojim snagama se bore za opstanak na vlasti i punjenje svoje lisnice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije