Naslovnica Biznis Poduzetništvo i karijere

Obvezujuće pismo znači da mali proizvođači neće doći do potpora

– U Ministarstvu su svjesno propisali uvjete koje mali poljoprivrednici ne mogu ispuniti kako bi ih onemogućili u razvoju i jačanju – kažu u udruzi
08. rujna 2018. u 10:35 1 komentara 389 prikaza
Ilustracija
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Uvođenje obvezujućeg pisma namjere na vrijednost projekta u cijelosti, koje korisnik mora dostaviti u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu, novi je udar na male i mlade poljoprivrednike – navodi se u priopćenju Udruge OPG-a Hrvatske “Život”.

PROJEKT ZLATA VRIJEDAN Najbolji OPG ima “kralj češnjaka” Marijo Puškarić

Iz udruge napominju da se ovom odredbom od malih poljoprivrednika traži hipoteka koja je puno veća od iznosa samog projekta te još 20-30 posto vlastitih sredstava koje moraju odmah dati banci kao osiguranje, što će dovesti do toga da nitko neće moći ishoditi potporu. Dodaju da razumiju probleme u kojima se našlo Ministarstvo zbog nemogućnosti financiranja već odobrenih projekata iz mjere 4, ali i upozoravaju da se uvođenjem obvezujućeg pisma ti problemi žele riješiti na krivi način.

– U Ministarstvu su svjesno propisali uvjete koje mali poljoprivrednici ne mogu ispuniti kako bi ih onemogućili u razvoju i jačanju – kažu u udruzi.

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...:

Lesnina roštilj
PROLJETNE RADOSTI
Došlo je proljeće, a mi smo se uputili u potragu za novim roštiljem

A1 izdvaja za Vas

  • ObrenM:

    Mrzitelji zivota u Hrvatskoj ubijaju male postene ljude.Degutantno je gledati kojim snagama se bore za opstanak na vlasti i punjenje svoje lisnice.