Pozitivan šok

Nakon najave Berlusconijeve ostavke burze bilježe rast

Foto: 'ANDREAS SOLARO'
Nakon najave Berlusconijeve ostavke burze bilježe rast
09.11.2011.
u 09:33
Berlusconi je drugi europski premijer koji je odlučio odstupiti u manje od tjedan dana
Pogledaj originalni članak

Europske burze pozitivno su otvorile trgovanje u srijedu, dan nakon što je talijanski premijer Silvio Berlusconi pristao podnijeti ostavku na svoju dužnost. Tržišta kapitala reagirala su pozitivno nadajući se da će novo talijansko vodstvo uspješno krenuti u obračun s državnim dugom i rastućom krizom.

Prema podacima WSJ-a, londonski FTSE narastao je 0,5 posto prilikom otvaranja burze, frankfurtski DAX 1,4 posto, a pariški CAC-40 zabilježio je pozitivan pomak od 1,1 posto.

Jedina burza koja je reagirala negativno na vijest o Berlusconijevoj ostavci jest ona u Milanu koja je oko podneva bilježila pad od 4 posto.

Berlusconi je drugi europski premijer koji je odlučio odstupiti u manje od tjedan dana. Prošlog tjedna na odlazak se odlučio grčki premijer Papandreou.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

PO
poluprovokator
10:23 09.11.2011.

Sprega kapitala, vlasti, medija, sudstva i represlija je drzala ovu nakaradu od covjeka na vlasti predugi niz godina i to je drustveno-evolucijska sramota! Kontrola medija je najopasniji alat jer sprecava/kontrolira triganje revolucije. ...na zalost istu stvar imamo i doma:-(

Avatar Jana
Jana
11:28 09.11.2011.

momentalni rast a sada smo već više od -2

OB
-obrisani-
14:34 09.11.2011.

Najvise bih ga volio uskoro vidjeti kako visi sa glavom dolje kao i njegov uzor iz bliske mu proslosti.