Poduzetnik godine

Nagrađen Brazilac koji gradi kuće za siromašne

Foto: Twitter
Nagrađen Brazilac koji gradi kuće za siromašne
18.06.2018.
u 00:20
Titulu najboljeg poduzetnika na svijetu brazilski građevinar, koji je poznat po tomu što gradi kuće za osobe s nižim primanjima
Pogledaj originalni članak

Brazilac Rubens Menin iz tvrtke MRV Engenharia proglašen je novim EY Svjetskim poduzetnikom godine.

Titulu najboljeg poduzetnika na svijetu brazilski građevinar, koji je poznat po tomu što gradi kuće za osobe s nižim primanjima, osvojio je u konkurenciji 56 nacionalnih pobjednika iz 46 zemalja, čiji su ukupni prihodi veći od 23 milijarde dolara.

Menin je tvrtku utemeljio 1979. i postao najveći latinoamerički građevinski “developer”. Lani je imao neto dobit 197 milijuna dolara.

Hrvatski je predstavnik na prestižnom natjecanju bio Mate Rimac iz tvrtke Rimac Automobili. Dodjela nagrade održana je u subotu u Monte Carlu.

ŽESTOKA BORBA IZNAD CRNOG MORA

VIDEO Ukrajina naoružala svoje dronove pa ušla u bitku s ruskim helikopterom: 'Mnogi su mislili da je ovo nemoguće'

Na snimci se vidi ukrajinski dron kako spretno manevrira kako bi izbjegao napade ruskog jurišnog helikoptera. Ipak, naposljetku, dron usporava i zaustavlja se prije nego što ga zahvati nova paljba. Zapali se, a zatim eksplodira. Ovaj prizor označava prvi put da je primijećena ukrajinska pomorska bespilotna letjelica naoružana protuzračnim projektilom, što je znak brze evolucije u strategiji obrane Ukrajine.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.