u prvih šest mjeseci 2019.

MOL: EBITDA 1,15 mlrd. dolara

Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
MOL: EBITDA 1,15 mlrd. dolara
03.08.2019.
u 21:47
EBITDA istraživanja i proizvodnje, iznosila je 553 milijuna dolara, što je 10 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju, pri čemu je veća proizvodnja bila neutralizirana nižim cijenama nafte i plina
Pogledaj originalni članak

MOL Grupa ostvarila je u prvih šest mjeseci ove godine dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) u iznosu od 1,15 milijardi dolara, što je polovica očekivanog rezultata za cijelu 2019., priopćila je jučer mađarska naftna kompanija.

Zsolt Hernádi, predsjednik Uprave i glavni izvršni direktor, poručio je u priopćenju da je EBITDA od 1,15 milijardi dolara u prvoj polovici 2019. tek neznatno niža od prošlogodišnjeg rezultata, unatoč nižim cijenama nafte i mnogo slabijim rafinerijskim maržama.

“Stoga ostajemo na dobrom putu da dosegnemo ili premašimo našu očekivanu čistu CCS EBITDA u iznosu od 2,3 milijarde dolara za cijelu godinu”, zaključio je Hernádi.

EBITDA istraživanja i proizvodnje, iznosila je 553 milijuna dolara, što je 10 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju, pri čemu je veća proizvodnja bila neutralizirana nižim cijenama nafte i plina. Prosječna dnevna proizvodnja ugljikovodika iznosila je 111,8 barela ekvivalenta nafte dnevno, što je povećanje od 2 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Čista CCS EBITDA prerade nafte, iznosila je u prvom polugodištu 403 milijuna dolara, što je 18 posto manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine. EBITDA je bila pod pritiskom znatno slabijeg rafinerijskog makro okruženja, navodi se u priopćenju MOL-a.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DJ
DjD
00:13 04.08.2019.

Tako se to radi . INA bi bez njih propala do sada, osim ako bi država upumpavala lovu. Ali bi bar politički zaslužnici bili zbrinuti.