Pomoć

MMF odobrio novu tranšu zajma posrnuloj Grčkoj

Foto: AFP/Pixsell
MMF odobrio novu tranšu zajma posrnuloj Grčkoj
19.12.2010.
u 10:16
Grčka vlada provela je opsežne mjere štednje, rezanja proračunskih rashoda i druge reforme koje bi trebale povratiti stabilnost ugroženom financijskom sustavu, pa je zato odobren novi dio zajma, stoji u priopćenju MMF-a
Pogledaj originalni članak

Međunarodni monetarni fond odobrio je isplatu nove tranše kredita od 2,5 milijardi eura za Grčku. Grčka vlada provela je opsežne mjere štednje, rezanja proračunskih rashoda i druge reforme koje bi trebale povratiti stabilnost ugroženom financijskom sustavu, pa je zato odobren novi dio zajma, stoji u priopćenju MMF-a. MMF tako očekuje da će grčko gospodarstvo u ovoj godini pasti za 4,25 posto, dok bi u 2011. pad mogao iznositi 3 posto. Prijašnje projekcije su sugerirale stezanje ekonomskih aktivnosti od 4, odnosno 2,5 posto.

Nedavno je glavni ekonomist Europske središnje banke upozorio kako Grčka mora nastaviti provoditi duboke strukturne reforme želi li prevladati dužničku krizu. Ovo nije utrka na 100 metara već maraton, a Grčka je tek na početku, rekao je on tada.

Podsjetimo, Grčka se obvezala na drastične reforme i rezove u prenapuhanom državnom sektoru u zamjenu za 110 milijardi eura vrijedan zajam EU-a i MMF-a koji ju je u svibnju ove godine spasio od bankrota. Većina rezova koje je grčka vlada odlučila napraviti nije naišla na odobravanje građana, koji redovito organiziraju velike prosvjede koji nerijetko završe s ozlijeđenim građanima.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 22

OB
-obrisani-
11:06 19.12.2010.

Dužan k\'o Grčka.

LO
LOGIC
12:30 19.12.2010.

hmmm..... Grčka sva nikakva i preZadužena.... A ovi joj svaki put sve sretniji daju nove kredite.... ZAŠTO????

BR
brainiac
20:23 19.12.2010.

Briljantan plan za izvlacenje novaca od bogatih EU zemalja koje moraju spasavati PIGS zemlje da bi spasile euro. Takodjer odlican napad na euro kao skretan paznje s potpuno bezvrijednog i prenapuhanog dolara.