ulaganja

Ministar Maras: Hrvatske tvrtke imaju što ponuditi Kini

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
Ministar Maras: Hrvatske tvrtke imaju što ponuditi Kini
02.11.2012.
u 17:06
Govorilo se i o korištenju kredita od 10 mlrd. dolara koje NR Kina predviđa za promicanje suradnje sa 16 europskih zemalja
Pogledaj originalni članak

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras sa zamjenikom kineskog ministra trgovine Gao Huchengom potpisao je memorandum o izradi studije za osnivanje zajedničke gospodarsko-tehnološke zone. Memorandum je potpisan nakon radnog sastanka na kojem se govorilo i o korištenju posebnog kredita od deset milijardi američkih dolara koje NR Kina predviđa za promicanje prijateljstva i suradnje sa 16 zemalja središnje i istočne Europe. Izaslanstvo kineskog Ministarstva trgovine pozvalo je Hrvatsku da što prije pripremi projekte za njih.

– Moramo razgovarati o tome da hrvatske kompanije imaju što ponuditi u Kini, prije svega se to odnosi na prehrambenu industriju, tehnološke kompanije koje razvijaju proizvode visoke dodane vrijednosti, ali, naravno, i o razvoju na području turizma – rekao je Maras nakon sastanka.

>>Kinezima ponudili riječku luku te koncesiju za autoceste

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

TM
tom milles
18:06 02.11.2012.

Imamo za ponuditi jeftinu radnu snagu,toga bar imamo na izvoz, svakako.radne snage u Hrvatskoj ima ,uvijek je i bilo no posla nema osim za članove partije,ove il one sasvim je svejedno...!

CA
cavecanem
18:14 02.11.2012.

hrvatska kinezima može ponuditi visoku tehnologiju? halo maras, u kojem ti paralelnom svemiru živiš?

AN
Android
17:52 02.11.2012.

Za početak - počnimo izvoziti iz Hrvatske u Kinu njihov luk.