Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
love investitore

Kinezima ponudili riječku luku te koncesiju za autoceste

'05.04.2012., Vetropack Straza, Hum na Sutli - Ministrica zastite okolisa i prirode Mirela Holy i zupan Krapinsko-zagorske zupanije Sinisa Hajdas Doncic svecano su otvorili novu pec za staklo koja ce
Matija Topolovec/Pixsell
10.09.2012.
u 19:40

Ministar mora, prometa i infrastrukture u Pekingu nudio projekte mogućim investitorima.

− Zainteresiranim kineskim investitorima ponudili smo nekoliko konkretnih projekata. U prvom planu svakako su riječka luka te koncesija za autoceste − kazao je po povratku iz Pekinga ministar mora, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić za RTL

Investicije od deset milijardi američkih dolara podijelit će 15 zemalja srednje i jugoistočne Europe, a Kinezi su u Hrvatskoj oko bacili na riječku luku koja nosi potencijal novih tisuću radnih mjesta te nizinsku prugu koja bi Rijeku povezala s Europom. Zanimljiva su im i ulaganja u termoelektranu Plomin C, osječki aerodrom, vukovarsku luku te projekt Zagreb na Savi.

Također, Kinezi bi se mogli prijaviti na natječaj za koncesionara autocesta.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

>>Premijer upomoć pozvao Kineze. Rijeka će biti novi Hamburg

Komentara 58

OB
-obrisani-
19:44 10.09.2012.

Jesu li ponudili i uvoz 50 000 Kineza ?

RI
risnjak007
19:56 10.09.2012.

Bilo bi puno bolje da ponude nešto svoje, a ne ono što su teškom mukom i odricanjem izgradili građani RH

LI
liburnik
14:40 11.09.2012.

@stfj, a kao privatni investicjski fond će sve to za besplatno. Ne vidm ča imaš protiv Kinza.....klatno tehnolgije, bogatstva ,kapitala je sada nad Kinom i Idijom (a tako je i nekada bilo) . Pa i Merkelica je već dvaputa trčalala u Peking da se pokloni "caru" , pitam se zašto. Ne treba nam zapad da bi radili posao sa Kinom. I mislim da nam je u velikom interesu bit dobar sa njima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije