Novi posao

Krešimir Kučko iz Croatia Airlinesa odlazi na mjesto direktora bahreinskog Gulf Aira

Foto: Davor Puklavec
Krešimir Kučko iz Croatia Airlinesa odlazi na mjesto direktora bahreinskog Gulf Aira
23.10.2017.
u 22:33
Gulf Air već godinama posluje s gubicima, a Kučko bi trebao provesti njegovo restrukturiranje
Pogledaj originalni članak

Krešimir Kučko, direktor Croatia Airlinesa na odlasku, karijeru će nastaviti, prema svemu sudeći, kao šef bahreinske aviokompanija Gulf Air.

Kučko je početkom listopada podnio ostavku na mjesto direktora hrvatske nacionalne aviokompanije, koju je vodio od 2012. Mandat mu je istekao prije 14 mjeseci, i otad mu je tri puta privremeno produživan do izbora novog direktora putem javnog natječaja. No iako je taj natječaj, na koji se javio i Kučko, raspisan još u travnju ove godine, u Vladi još nisu donijeli odluku o novom direktoru. Kučko bi se u Gulf Airu trebao baviti restrukturiranjem te tvrtke koja zadnjih nekoliko godina posluje s velikim gubicima.

Prema zadnje dostupnim podacima, kompanija je 2015. završila u minusu od 64 milijuna dolara. Gulf Air ima 28 zrakoplova, a leti na 41 destinaciju. Bivši glavni direktor Gulf Aira u je lipnju dao ostavku. Kompanija je u vlasništvu bahreinske vlade. Prema pisanju medija, bahreinski parlament mogao bi blokirati imenovanje Kučka na mjesto direktora Gulf Aira jer zastupnici smatraju da bi kompaniju trebalo voditi osoba iz Bahreina.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

PA
pavel1001
23:19 23.10.2017.

Kučko...

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
00:30 24.10.2017.

Eto, i seci znaju tko su sposobni Hrvati, samo hrvatska Vlada nema pojma. Garantiram da ce njegov posao dobiti netko iz Hns.

CA
Cafa
08:10 24.10.2017.

Genije će vjerojatno prodati slotove Gulf Aira na najboljim destinacijama i onda se hvaliti plusom u blagajni. Ako mu štrajkovi osoblja ne pokvare slavlje.