Gradonačelnik Penava:

Kredit Borovu samo je vatrogasna akcija

Kredit Borovu samo je vatrogasna akcija
15.04.2017.
u 18:17
Premijeru sam rekao kako budućnost Borova predstavlja i budućnost vukovara. Borovo i dalje ima velike prednosti, kaže Penava
Pogledaj originalni članak

– Odlukom Vlade, kojom je omogućeno da Borovo podigne kredit u iznosu od 46 milijuna kuna od HBOR-a, pozitivno je riješeno prvo poluvrijeme. Pred svima nama je teže drugo poluvrijeme u kojemu nam je potrebna sinergija svih kako bi Borovo postavili na zdrave noge – rekao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Objašnjavajući kako će od ukupnog iznosa 10 milijuna biti ubrizgano u poslovanje tvrtke, Penava je rekao kako je cijeli ovaj posao samo vatrogasna akcija koja će omogućiti nekoliko mjeseci mira Borovu i njegovim radnicima plaće.

– Cilj nam je boljitak Borova jer ono ima ogromnu važnost za Vukovar. Premijeru sam i rekao kako budućnost Borova predstavlja i budućnost Vukovara. Međutim, iako u problemima, Borovo i dalje ima neke velike prednosti poput trgovačke mreže od gotovo stotinu prodavaonica širom Hrvatske, višemilijunskog klirinškog duga kao i brojnih nekretnina, rekao je Penava.

Na konferenciji za novinare uz Penavu nisu bili čelnici sindikata u Borovu. – Kasno nam je javljeno za taj sastanak. Da je to bilo pred kapijom tvrtke, mi bismo se pojavile, ali ovako nismo mogle. Ne želimo ni da nas se politički svrstava – rekla je Kristina Mihaljević iz Sindikata kožne obuće. 

>> Borovu treba 120 milijuna kuna, Vlada jamči za kredit

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

SO
sofisticated
13:43 16.04.2017.

Zar u RH postoji nešto drugo osim vatrogasnih mjera?Uostalom najbolje zabave i jesu vatrogasne stoga udri brigu na veselje...