utorak

Kreće isplata potpora za poljoprivrednike, isplaćuje se 1,5 milijardi kuna

Foto: ilustracija
Kreće isplata potpora za poljoprivrednike, isplaćuje se 1,5 milijardi kuna
19.06.2015.
u 15:53
Izravna plaćanja poljoprivrednicima većinom se financiraju iz fondova Europske unije, a iz kojih Hrvatska ove godine povlači ukupno 1,67 milijardi kuna. Uz taj iznos, Hrvatska je iz Državnog proračuna izdvojila još 1,34 milijarde kuna
Pogledaj originalni članak

Ministarstvo poljoprivrede preko Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započet će s isplatom drugog dijela izravnih potpora poljoprivrednicima u utorak 23. lipnja. Na račune 96.819 poljoprivrednih gospodarstava u idućih nekoliko dana isplatit će se ukupno 1,5 milijarda kuna, odnosno 50% preostalog iznosa novca predviđenog za izravna plaćanja u 2015. godini.

Izravna plaćanja poljoprivrednicima većinom se financiraju iz fondova Europske unije, a iz kojih Hrvatska ove godine povlači ukupno 1,67 milijardi kuna. Uz taj iznos, Hrvatska je iz Državnog proračuna izdvojila još 1,34 milijarde kuna, pa je ukupan iznos izravnih plaćanja namijenjen poljoprivrednicima u 2015. godini - 3,01 milijarde kuna. U odnosu na prošlogodišnju isplatu to je 800 milijuna kuna više za hrvatske poljoprivrednike ove godine.

Odmah nakon isplate, Agencija za plaćanja će svakom poljoprivredniku u AGRONET dostaviti Odluku o ostvarivanju prava na potporu za 2014. godinu.

U privitku dostavljamo tablicu Jediničnih iznosa potpore iz 2014. godine. Tablica sadrži prosječne iznose potpore po kategorijama, koji služe isključivo u informativne svrhe. Jedinične vrijednosti za Regionalno plaćanje su procijenjene, a stvarne vrijednosti ovise o raspoloživim pravima na plaćanja.

>> Stigli zahtjevi za 2,7 milijardi kuna potpora iz Programa ruralnog razvoja 2014.-2020.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
17:52 19.06.2015.

Ma koji je to hrvatski proizvod kvalitetan?

FI
Fisherman
17:50 19.06.2015.

Te subvencije i uvoz su i unistile seljaka.Nedajte im subvencije, limitirajte uviz na stvarnu potrebu sa istom kvalitetom proizvoda kakvu imaju nasi poljuprivrednici pa da vidite kako ce svi nazad na selo a ne iz sela u grad.Te komunisticke propagandne parole da nam treba industrijalizacija i elektrifikacija to zadrzite za sebe...to je mozda prolazilo 47. ali sad......