Rast od 8%

Konzumovih 6000 radnika s najmanjom plaćom dobit će povišicu

Foto: Antonio Bronic/REUTERS/PIXSELL
Konzum
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
Konzum
Foto: Reuters/PIXSELL
konzum, kolica
06.07.2017.
u 21:58
Iz Konzuma prenose i izjavu predsjednica Sindikata trgovine Hrvatske Zlatice Štulić koja, nakon dogovora o produženju važenja kolektivnog ugovora, kaže da je vrlo zadovoljna postignutim dogovorom.
Pogledaj originalni članak

Iduća plaća, odnosno plaća od 1. kolovoza, za 6000 radnika Konzuma s najnižim koeficijentima bit će uvećana oko 8 posto, a oko 160 zaposlenika koji rade u trgovinama koje su stvarale minus možda će izgubiti posao. To su zaključci sastanka uprave s Radničkim vijećem Konzuma koje se izborilo i za božićnice, regrese i uskrsnice za svoje radnike unatoč krizi koja potresa tvrtku.

Restrukturiranje maloprodajnog lanca tako će većem dijelu zaposlenika donijeti koristi, dok će biti i žrtava promjena u poslovanju. Dogovoreno je da se do kraja godine zatvori 105 prodavaonica na području cijele Hrvatske, od kojih bi 22 trebale biti zatvorene do kraja srpnja. U njima je zaposleno 870 radnika, a u kompaniji tvrde da će 80 posto radnika biti raspoređeno u obližnje Konzumove prodavaonice. Konzumu trenutačno i nedostaje oko 250 radnika, poglavito u turističkim mjestima i na otocima. Radnici za koje se ne pronađe prihvatljivo rješenje bit će zbrinuti sa svim pravima koja im pripadaju u skladu s kolektivnim ugovorom, kažu u kompaniji, a koji garantira otpremnine veće od onih propisanih Zakonom o radu.

– Zadovoljni smo postignutim. Sindikat će se u procesu restrukturiranja zalagati da se radnicima osiguraju radna mjesta, a ako ipak bude viška radne snage, da radnici u procesu zbrinjavanja ostvare sva svoja stečena prava zajamčena kolektivnim ugovorom – kazala je nakon sastanka Zlatica Štulić, predsjednica Sindikata trgovine Hrvatske.

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

DU
Deleted user
01:00 07.07.2017.

..ovo je samo lipo sroceno objasnjenje..i blagi pocetak..bit ce njih puuuno vise.

DU
Deleted user
01:07 07.07.2017.

nigdi ne pisete..koje garancije su dobili ubrizgivaci kredita penicilina ..je li u pitanju..koje zemljiste..otocic..plaza..voda..ili je sve na lipu ric..

Avatar Nadan Vidošević
Nadan Vidošević
22:29 06.07.2017.

ha kruh te nedo... bankrot i jos caste. zanimljivo