konferencija IAOT-a

JANAF otkrio poslovna očekivanja: 'Novi ugovori pokazatelji su stabilnosti i rasta'

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Janaf
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
Postrojenje JANAf-a na otoku Krku
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Izgradnja novih naftnih rezervoara na JANAF-ovom Terminalu Sisak
02.12.2020.
u 17:21
Unatoč pandemiji COVID-a 19, JANAF d.d. je u ovoj godini stabilno poslovao uz osiguranu visoku iskorištenost skladišno-transportnih kapaciteta, rekao je član uprave Veselica
Pogledaj originalni članak

JANAF je prvi put kao punopravni član sudjelovao na konferenciji Međunarodnog udruženja naftnih transportera (IAOT). Član uprave JANAF-a Vladislav Veselica na video konferenciji je najavio poslovna očekivanja za nadolazeću godinu poručivši kako će onda biti uspješna s obzirom da je kompanije nedavno sklopila ugovore za transport i skladištenje za iduće razdoblje.

"Novo sklopljeni ugovori su pokazatelji za stabilno poslovanje, rast i razvoj i u 2021. godini“, rekao je Veselica te se osvrnuo na poslovanje i u 2020. godini: "Ova je godina bila godina brojnih izazova za sve nas na globalnom i nacionalnom gospodarskom planu. No, unatoč pandemiji COVID-a 19, JANAF d.d. je u ovoj godini stabilno poslovao uz osiguranu visoku iskorištenost skladišno-transportnih kapaciteta“.

Na konferenciji su sudjelovali i predstavnici Transnefta, Transpetrola, MERO-a, Gomeltransneft Druzhba-e, MOL-a, KazTransOil-a, China National Petroleum Corporation-a, Ukrtransnafta-e i Caspian Pipeline Consortium-a, koji su se osvrnuli na ovu izuzetno izazovnu poslovnu godinu te najavili poslovne aktivnosti za 2021. godinu. Sudionici konferencije izrazili su optimistična gospodarska predviđanja za 2021. godinu te najavili nastavak investicija svojih kompanija i dobro poslovanje.

JANAF d.d. je u listopadu ove godine postao punopravni član Međunarodnog udruženja naftnih transportera, a udruženju se pridružio u rujnu 2019. godine te je time postao dio transportne infrastrukture euroazijskog područja. Udruženje okupljanja kompanije iz zemalja članica EU-a (Hrvatska, Mađarska, Slovačka i Češka), Rusije, Ukrajine, Kazahstana, Bjelorusije i Kine, a osnovano je osnovano 2013. godine s ciljem da članicama udruženja pruži potporu u suradnji i razvoju djelatnosti transporta i skladištenja nafte i naftnih derivata na međunarodnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.