Uspješni u povlačenju EU sredstava

Izgradili novu halu za gradnju dječjih igrališta, a planiraju i nova zapošljavanja

Foto: usluga-pakrac.hr
Izgradili novu halu za gradnju dječjih igrališta, a planiraju i nova zapošljavanja
15.09.2018.
u 00:30
Tvrtka Usluga d.o.o. iz Pakraca više puta je dobila bespovratna EU sredstava za projeke, a sada su dobili 4,9 milijuna kuna
Pogledaj originalni članak

Tvrtka Usluga d.o.o. iz Pakraca, koje se bavi proizvodnjom dječjih igrališta i naprava za igru i zabavu djece, višestruki je dobitnik bespovratnih sredstava EU za niz prijavljenih projekata.

U sklopu najnovijeg, 4,9 milijuna kuna vrijednog projekta sredstvima EU izgradili su proizvodnu halu od 309 četvornih metara. U proizvodnju su uveli nove proizvode i novi softver prilagođen potrebama tvrtke, a nabavili su i radna vozila i alate za proizvodnju opreme za dječja igrališta.

– Projektom smo željeli ojačati sposobnost tvrtke za natjecanje na domaćem i međunarodnim tržištima kroz izgradnju novog proizvodnog pogona i instaliranje nove tehnologije. Riješili smo problem velikih transportnih troškova uvjetovanih proizvodnjom na dvije lokacije te stvorili preduvjete za razvoj tvrtke – ističe Marijan Turuk, direktor tvrtke.

U iduće dvije godine planiraju povećati prihode od prodaje za 66%, povećati prihode od izvoza za 180 tisuća kuna te otvoriti 14 novih radnih mjesta.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

LU
lunar777
09:36 15.09.2018.

Bravo!