Ina će do kraja ožujka izdati 200 mil. eura konvertibilnih obveznica

Foto: Slavko Midžor/PIXELL
Ina će do kraja ožujka izdati 200 mil. eura konvertibilnih obveznica
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
18.01.2010.
u 13:53
Nije nam na kraj pameti izdavanjem ovih obveznica omogućiti nekome da stekne većinski paket. Bit će potpisan protokol u kojemu će jasno stajati kako će se i kada moći konvertirati te obveznice - rekao je potpredsjednik Vlade Ivan Šuker.
Pogledaj originalni članak

Ina će do kraja ožujka izdati 200 milijuna eura konvertibilnih obveznica, od kojih će 100 milijuna konvertirati država i institucionalni ulagači, a 100 milijuna Ina i MOL. Nije nam na kraj pameti izdavanjem ovih obveznica omogućiti nekome da stekne većinski paket. Bit će potpisan protokol u kojemu će jasno stajati kako će se i kada moći konvertirati te obveznice - odgovorio je na novinarski upit potpredsjednik Vlade Ivan Šuker nakon sastanka Gospodarsko-socijalnog vijeća istaknuvši kako će obveznice biti izdane najvjerojatnije na četiri ili pet godina.

GSV je raspravljao o pretpristupnom ekonomskom programu do 2012. godine koji je izrađen prema projekcijama rasta BDP za 2010. od 0,5 posto i za 2012. od 3,5 posto te uz stopu anketirane nezaposlenosti od 9,1 posto. Poslodavci su podržali su PEP.

Predstavnik poslodavaca, potpredsjednik GSV-a Ivica Mudrinić, kazao kako je taj dokument  "u skladu s aktualnom ekonomskom politikom koju treba promijeniti". Naglasio je kako Hrvatskoj nedostaje dugoročna strategija te kako se država treba pripremiti za rast i razvoj.

Šuker nije komentirao najave Emila Tedeschija koji je u medijima kazao kako ima dovoljno novca za kupnju Podravke kazavši kako Vlada službeni stav o tome još nije objavila.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

OB
-obrisani-
14:13 18.01.2010.

.........Vlada tolerira rastrosnost i nered u lokalnoj samoupravi kao i u cijeloj drzavi nema reda, ne postuju se zakoni, cvate KRIMINAL i KORUPCIJA i drzava propada a nesposobna vlada na celu sa nesposobnom JACOM vlada u tom neredu u kojemu nitko ne snosi ni trunku odgovornosti za svoja nedjela.

Avatar drInternet
drInternet
14:51 18.01.2010.

Kalmeta će maznut deset posto što mu je dovoljno da kupi Katering Zagrebačkog aerodroma.

AN
andrijacatch
17:41 18.01.2010.

Gdje će se moći kupiti te obveznice? Što to znači da će država konvertirati 100 milijuna? Ja bih isto malo konvertirao ako je to dobro.