NOVOST

HPB počeo unovčavati inozemne čekove, evo zašto je to bitno za mirovine i uplate

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
HPB počeo unovčavati inozemne čekove, evo zašto je to bitno za mirovine i uplate
28.12.2020.
u 16:02
Prihvaćaju bankarske čekove izdane u Švicarskoj, Lihtenštajnu i Norveškoj te svim zemljama Europske unije izuzev Francuske, Danske i Velike Britanije te US Treasury čekove Sjedinjenih Američkih Država
Pogledaj originalni članak

Hrvatska poštanska banka ponudila je uslugu obrade ino čekova u svojim poslovnicama i oni su trenutačno jedina banka koja u Hrvatskoj nudi mogućnost unovčavanja čekova izdanih izvan RH.

To je vrlo bitno za građane koji na taj način primaju svoje mirovine ili druge naknade, ali i u ostalim slučajevima gdje isplatitelj inzistira na isplati putem čeka. HPB preuzima bankarske čekove izdane u Švicarskoj, Lihtenštajnu i Norveškoj te svim zemljama Europske unije izuzev Francuske, Danske i Velike Britanije te US Treasury čekove Sjedinjenih Američkih Država.

Od valuta prihvaća euro, američki, australski i kanadski dolar, švicarski franak, britansku funtu, švedsku i norvešku krunu te japanski jen. U obradi inozemnih čekova HPB djeluje kao posrednik u poslovanju između izdavatelja i korisnika čeka u skladu s međunarodnim standardima. Sve što je klijentu potrebno za unovčenje inozemnog čeka je devizni transakcijski račun otvoren u banci.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.