Moskva

HGK nagrađen za najbolje dizajniran štand na MEBEL-u

Foto: Jolanda Rak Šajn
HGK nagrađen za najbolje dizajniran štand na MEBEL-u
26.11.2010.
u 10:21
Dobiti diplomu na ovakvo veliku sajmu i između toliko zemalja dokaz je da imamo proizvod koji vrijedi i koji se može prodati, rekao je Rajko Ružička, pomoćnk direktorice Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo HGK.
Pogledaj originalni članak

Hrvatska gospodarska komora dobitnik je diplome za najbolje dizajniran štand na Međunarodnom sajmu namještaja MEBEL 2010. koji se od 22. studenoga do danas održavao u Moskvi.

- Dobiti diplomu na ovakvo veliku sajmu i između toliko zemalja iznimna je čast i potvrda da idemo u pravom smjeru. Dokaz da imamo proizvod koji vrijedi i koji se može prodati jest velik interes koji su hrvatski namještajci izazvali na ovome sajmu - rekao je Rajko Ružička, pomoćnik direktorice Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo HGK.

- Za hrvatski namještaj naviše su se interesirali saloni namještaja, individualni kupci koji bi našim namještajem opremali svoje kuće ili stanove te arhitekti koji se bave opremanjem objekata. Dakle, prvi je kontakt na ovom tržištu, s kojeg smo izbivali skoro 20 godina, uspostavljen - naglasio je Ružička. Ističe kako povratak na ovo veliko i zahtjevno tržište neće biti jednostavan, pogotovo zato što u Moskvi nema centralne pozicije za distribuciju našeg namještaja. No Rusija je oduvijek bila tradicionalno sklona hrvatskom namještaju i slavonskom hrastu, a mi imao namještaj koji može biti konkurentan.

Na najvećem sajmu namještaja u Rusiji i istočnoj Europi nastupilo je više od 1000 izlagača iz 29 zemalja. U organizaciji HGK te u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva i Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva, na zajedničkom štandu površine 100 četvornih metara na MEBEL-u 2010. nastupilo je sedam hrvatskih tvrtki koje se bave proizvodnjom namještaja:  Brestovac, Ciprijanović, Spin Valis, DIN Novoselec, Lazingrad, Olimp Magnetica i Lupino. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

KR
kreont
10:53 26.11.2010.

Da još kada bi i hrvatska vlada pogodovala proizvodnji i novim radnim mjestima mogla bi se pohvaliti za ovakve zasluge. Kada bi se pohvalili kako firmama ne stoje preveliki nameti i narihtana skupa kuna. Da svoje šume ne prodajemo strancima po istom scenariju kao i Inu. Da gospođa broš ne djeli osim sexa i naš teritorij.

DU
Deleted user
12:09 26.11.2010.

dobro su se sjetili nakon, 20 godina, svih 20 godina hrvatske tvrtke su imale dobar glas na tom tržištu, a naši \"menadžeri\" su radije sjedili u sivim uredima i čekali da novci dođu sami od sebe. u tih 20 godina bezbroj zapadnih trvrtki se penetriralo na to tržište ulažući brdo novca u marketing a nas još nisu zaboravil? može li se to izraziti u milijardama i desetinama milijardi eura koliko smo dobrog posla propustili? kad sam bio prošli put tamo, na svakom koraku slovenske tvrtke, hrvatske ni jedne. ali što će nama to kad možemo biti javni bilježnici i odvjetnici te naplaćivati zlatarevo zlato za fotokopiranje i štancenje špranci ugovora, ili državni činovnici što ne brinu za plaću jer država će dići kredit da im ju podijeli, što će nama u takvim uvjetima ikakav biznis, kad to nikom ne treba?

OB
-obrisani-
13:03 26.11.2010.

HGK-na čelu sa Nadanom Vidoševićem{koji smo mi lud narod..Vidošević je ukrao duplo od Sanadera ali o njemu nitko ne priča}je leglo kriminala korupcije nepotizma i neznanja tako da bi dragi novinari bilo dobro da nas ubuduće poštedite sa ovakvim pšriglupim člancima{ustvari prikrivenoj reklami}