Regulator

Hanfa opet produljila obustavu trgovanja dionicama Ine

Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
Hanfa opet produljila obustavu trgovanja dionicama Ine
23.05.2011.
u 11:02
Na današnjoj izvanrednoj sjednici Hanfa je donijela rješenje kojim se Zagrebačkoj burzi nalaže da bez odgode privremeno obustavi trgovanje dionicama Ine, a ta mjera traje dok Hanfa ne odluči drugačije.
Pogledaj originalni članak

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) ponovno je produljila obustavu trgovanja dionicama Ine, kaže se u rješenju objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Na današnjoj izvanrednoj sjednici Hanfa je donijela rješenje kojim se Zagrebačkoj burzi nalaže da bez odgode privremeno obustavi trgovanje dionicama Ine, a ta  mjera traje dok Hanfa ne odluči drugačije.

U obrazloženju rješenja Hanfa objašnjava da je postupak izvanrednog neposrednog nadzora nad Inom pokrenut 5. svibnja. Hanfa je 18. svibnja donijela rješenje kojim je utvrdila da je mađarska naftna kompanija MOL manipulirala tržištem i to na način da je općom ponudom za kupnju dionica Ine, objavljenom 15. prosinca 2010, širila informacije koje daju lažne i obmanjujuće signale oko namjeravanog stjecanja dionica Ine, iako su znali da su te informacije lažne i obmanjujuće.

Agencija u svom današnjem rješenju ocjenjuje da nije moguće redovito i pravilno trgovanje dionicom Ine na uređenom tržištu dok se u posebnom postupku nadzora ne utvrdi ispunjava li Ina sve svoje zakonske obveze u vezi postupanja s propisanim i cjenovno osjetljivim informacijama, sukladno odredbama Zakona o tržištu kapitala i podzakonskim aktima.

Hanfa je u svrhu zaštite ulagatelja i osiguranja redovitog i pravilnog trgovanja na uređenom tržištu svojim ranijim rješenjima privremeno obustavljala trgovanje dionicama Ine na Zagrebačkoj burzi od 28. travnja do 20. svibnja, a sada do okončanja postupka izvanrednog nadzora.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

FL
flok
16:31 23.05.2011.

čovječe, hitno donijeti onaj zakon da nitko ne može ići preko 50 % kad bi jaca to učinila - još bi glasao za nju

IB
ibm
08:48 24.05.2011.

ma najbolje da se burza zatvori kompletno...

BA
banijash
19:33 24.05.2011.

Kasno i prekasno sve to jer ta plava zgrada gore koju su komunisti ostavili HDZ-u se toliko nakrivila da je ocigledno da ce se svakog trena srusit.. -