EN PRIMEUR 2017.

Graševina je žila kucavica koja nosi i razvoj gospodarstva

Foto: PR FOTO
Graševina
Foto: PR FOTO
Graševina
17.02.2017.
u 06:30
Na jučerašnjem kušanju u Zagrebu ocijenjeno je da je berba 2016. bila skromna kvalitetom, ali su vina pitka, svježa, lagana i - vrhunska
Pogledaj originalni članak

– U Slavoniji je berba 2016. bila skromna kvantitetom, ali je kvalitetom bila i više nego izvrsna. Očekujemo da će predstavljena mlada vina biti vrhunska jer su svježa, formirana, izvrsnih aroma, lagana i pitka.

Graševina je žila kucavica koje u našoj regiji ima 60 do 70% kod svakog vinara i koja nosi gospodarski razvitak, dok je crvenih sorti do 30% i ona će biti prepoznatljiva tek u sljedećih 10 godina, kazao je predsjednik udruge Graševina Croatica Vlado Krauthaker na jučerašnjem 6. premijernom kušanju mladih vina graševine, pošipa i drugih sorti En Primeur 2017.

U organizaciji HGK i udruga Graševine Croatice, Vina Dalmacije te Bregovite Hrvatske, ugostiteljima, sommelierima, vlasnicima vinoteka i javnosti u zagrebačkom se hotelu Westin predstavilo 58 vinarija – Antunović, Belje, Krauthaker, Iločki podrumi, Galić, PP Orahovica, Feravino, Grgić, Jako vino, Skaramuča..., zadovoljnih kvalitetom u svojim podrumima.

– Učinit ćemo sve da izvoz hrvatskih vina bude veći.

Godine pred nama moraju biti bolje, i po kvaliteti i po promociji i prodaji naših vina – istaknuo je na kušanju mladih vina ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić

>> 'Ja sam tribidrag' - Počela utakmica za najbolje hrvatsko crno vino

>> U klijet ne nosi svoje vino, jer moglo bi se dogoditi da je bolje od domaćinova

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.