FED

FED zadržao kamatu i dalje na istoj razini od 0 do 0,25 posto

Foto: Reuters
FED zadržao kamatu i dalje na istoj razini od 0 do 0,25 posto
17.03.2010.
u 06:52
Neki ekonomisti smatraju da takva politika niskih kamata FED-a nije dobra jer brinu da bi se mogli stvoriti novi "mjehuri" na financijskim tržištima.
Pogledaj originalni članak

Američka središnja banka objavila je da svoju referentnu kamatnu stopu i dalje zadržava gotovo na nuli, od 0 do 0,25 posto, te da će tako ostati i u sljedećem razdoblju, javlja BBC. Na tim razinama kamata je od prosinca 2008. godine, a cilj je na taj način potaknuti veće kreditiranje i gospodarsku aktivnost.

Neki ekonomisti smatraju da takva politika FED-a nije dobra jer brinu da bi se mogli stvoriti novi "mjehuri" na financijskim tržištima.

FED je ocijenio da se gospodarsko stanje nastavlja popravljati te da se tržište rada stabilizira. Stopa nezaposlenosti u SAD-u trenutačno je 9,7 posto. Za inflaciju je ponovno ocijenjeno da će ostati obuzdana.

Središnja američka banka izvijestila je i da završava jedan od glavnih programa potpore američkom gospodarstvu - otkup 1250 milijardi dolara vrijednosnica oslonjenih na hipotekarne kredite te da će ga dovršiti do kraja ožujka.

 

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.