Usporedba cijena

Evo u kojim su gradovima Europe najskuplji struja i plin!

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
struja,računi
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Žarulja
12.12.2013.
u 15:14
Po cijeni struje Zagreb je na 12. mjestu, dok je po cijeni plina na devetom mjestu među 20-ak europskih gradova
Pogledaj originalni članak

Od 2010. godine cijene potrošnje električne energije i plina znatno su porasle, iako posljednjih mjeseci bilježe postupan pad. Niže cijene rezultat su većeg broja dobavljača struje u pojedinim zemljama, čemu svjedoči i Hrvatska.

U suradnji s agencijom Vaasaett BBC je napravio istraživanje o skupoći režija, konkretno struje i plina, u zemljama Europe.

Po cijeni struje Zagreb je na 12. mjestu po skupoći od 20-ak gradova u kojima su se uspoređivale cijene. Najjeftiniju struju plaćaju građani Helsinkija, Stockholma, Pariza i Beograda. Najskuplja struja je u Berlinu, Pragu, Lisabonu i Bukureštu.

Što se tiče plina, cijene su najveće u Stockholmu, dok najmanje plaćaju stanovnici grada Luxembourga. BBC objašnjava visoku cijenu plina u Stockholmu malim tržištem, naime, u cijeloj Švedskoj plin kupuje samo 33.000 kućanstava. Na ljestvici skupoće plina Zagreb je na devetom mjestu. Ispred Zagreba su i Ljubljana (sedmo mjesto) te Beograd na visokom trećem mjestu.

>> Razlika u računima za struju iznosit će tek nekoliko kuna

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 24

Avatar DA.TI.CRTA.DA.VINCI.BI.SHVATIO
DA.TI.CRTA.DA.VINCI.BI.SHVATIO
15:17 12.12.2013.

ne znam te cijene jer mi ih nije teškoplatiti, ali zato znam gdje su najskuplji idioti...i traju li ga traju

PA
parasa
15:48 12.12.2013.

Ovaj članak je najveća glupost mjeseca. Pa koji ovo novinar piše. Kako možeš reči ra je struja najskuplja u Berlinu, a nisi napisao koliko košta jedan KW, nisi mapisao koliko mora se raditi za jedan KW, sa čime je to uspoređeno?? sa kuhanim jajcima ????

DA
damnedam
15:32 12.12.2013.

Ovo je nikakva usporedba bez usporedbe dohotka pored.Ne znači baš ništa.