nastavak na sudu

Dolazi li Miodrag Borojević na čelo Agrokora?

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Dolazi li Miodrag Borojević na čelo Agrokora?
27.09.2018.
u 16:21
Borojević vodi maloprodaju u O Key grupi, ruskom sedmom najvećem maloprodajnom lancu.
Pogledaj originalni članak

U iščekivanju potvrde pravomoćnosti nagodbe vjerovnika Agrokora, koja se očekuje u studenom, u poslovnim krugovima sve se više spominje ime Miodraga Borojevića, menadžera iz Osijeka, kao novog čovjeka na čelu koncerna.

Gostujući na konferenciji Dan velikih planova, sam je Borojević demantirao da uskoro dolazi u Agrokor, ali je priznao da se najveći pojedinačni dioničar Agrokora, Sberbank, konzultira s njim. Inače, Borojević vodi maloprodaju u O Key grupi, ruskom sedmom najvećem maloprodajnom lancu.

– Agrokor se mora konsolidirati, a maloprodaja mora donijeti bolji performans pri čemu je treba reformirati. To će biti dugoročno vrlo težak zadatak koji zahtijeva najmanje pet godina rada, a realno čak i sedam godina restrukturiranja – kazao je Borojević.

Zanimljivo je i da bi velika ruska banka mogla uskoro postati suvlasnik kompanije koju u Rusiji Borojević vodi. Sadašnji prvi čovjek Agrokora Fabris Peruško najavio je pojačanje pa za nekoliko tjedana očekuje dolazak Davida Morrisa na mjesto voditelja maloprodaje i prehrane. Morris je u britanskom Tescu vodio operacije u Poljskoj i Češkoj.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

TT
TTjac
18:01 27.09.2018.

Stižu srpski manageri kao zastupnici novog vlasnika. Vraćamo se na staro, nek nam živi grupa Borg, Džirlo predsjednica i car Plenki.