Kutinska tvrtka

Dobili posao u Srbiji vrijedan 6,2 mil. eura

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL/Ilustracija
Dobili posao u Srbiji vrijedan 6,2 mil. eura
18.09.2017.
u 06:30
Turbomehanika zapošljava 35 ljudi, lani je imala prihod od 87,5 milijuna kuna, a godinu prije 109 milijuna i znatnu dobit
Pogledaj originalni članak

Tvrtka Turbomehanika iz Kutine dobila je 6,2 milijuna eura vrijedne poslove na dva tendera za modernizaciju opreme u tvornici etilena pančevačke HIP Petrohemije. Prvi posao, vrijedan 2,5 milijuna eura, zamjena je regulacije na tri turbolinije na pogonu proizvodnje etilena. Za taj posao prijavili smo se s General Electric Energy (GEE).

Drugi posao, vrijedan 3,7 milijuna eura, zamjena je instrumentacije, a dali smo zajedničku ponudu s GEE, Emersonom i zajednicom domaćih ponuđača, kaže Ivan Majstrović, direktor i vlasnik Turbomehanike. Na napise iz srpskog tiska o navodnim optužbama drugih ponuđača da Turbomehanika ne ispunjava uvjete tendera, odgovara: – Napravili sve kako je bilo traženo. Odabrani smo pa se konkurencija žali. Pregovori su bili naporni, trebalo je i snižavati cijenu, ali vjerujem da će sve biti u redu i da se dogodine uključujemo u projekt. Inače, Turbomehanika zapošljava 35 ljudi, lani je imala prihod od 87,5 milijuna kuna, a godinu prije 109 milijuna i znatnu dobit.    

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Nevini Hrvat
Nevini Hrvat
08:04 18.09.2017.

Sjajno. Uz Boga I domoljublje dečki sada mogu jamiti. Samo se trebaju pretvarati da su pošteni i čestiti. Brača Srbi če nssjesti jer su dovoljno dobri po srcu.