Komunikacije

"Digitalno doba" za sve uz veću zaštitu potrošača

Foto: ''
"Digitalno doba" za sve uz veću zaštitu potrošača
27.05.2010.
u 16:40
Pitanja od ključnog interesa za Hrvatsku jesu gradnja kapaciteta, podizanje opće razine znanja te donošenje strategije širokopojasnog pristupa internetu.
Pogledaj originalni članak

Do polovice iduće godine Hrvatska, kao buduća članica EU, mora potpuno preuzeti revidirani regulatorni okvir EU u elektroničkim medijima, što zahtijeva prilagodbu postojećeg zakonodavstva, odnosno izmjene koje nisu "kozmetičke", čulo se na radionici "Kakav regulatorni okvir želi i treba Hrvatska na pragu ulaska u EU", koja je održana jučer u sklopu MIPRO-a 2010. u Opatiji. Predstavnici nadležnog ministarstva, HAKOM-a, operatera HT-a i VIP neta, kabelskog operatera Bneta te predstavnici Europske komisije raspravljali su o ključnim potezima koji su nužni ne samo zbog usklađivanja zakonodavstva nego i zbog razvoja i najboljeg korištenja mogućnosti suvremenih ICT-tehnologija, uz visoku zaštitu prava potrošača.

Pitanja od ključnog interesa za Hrvatsku jesu gradnja kapaciteta, podizanje opće razine znanja te donošenje strategije širokopojasnog pristupa internetu. Kako su istaknuli predstavnici industrije, zakonodavstvo mora biti takvo da ne priječi investicije u novu mrežu, što je sada, smatra Siniša Đuranović iz HT-a, slučaj. Pozvao je da struka to stanje promijeni kako bi razvoj krenuo. U HAKOM-u smatraju da nema zapreka investicijama, ali upozoravaju da svi operateri moraju imati jednake uvjete te da će stabilno zakonodavstvo biti poticajno za ulaganja. Rečeno je i da je u posljednjih godinu dana mobilna industrija primila niz "udaraca", uz najnoviju prijetnju registracije prepaid-kartica te operateri smatraju da usklađivanje regulative mora poštovati nacionalne specifičnosti.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.