Teže većem izvozu

Baranjski kulen na sajmu u Parizu

Foto: Agrokor
kulen
Foto: Belje
kulen
Foto: Agrokor
kulen
Foto: Agrokor
kulen
Foto: Agrokor
kulen
21.10.2016.
u 13:13
Kako ističu u tvrtki Belje, svaki baranjski kulen ručno se puni i dimi na bukovom drvetu, a zrenje traje najmanje 90 dana
Pogledaj originalni članak

Baranjski kulen jedini je hrvatski proizvod sa zaštićenim zemljopisnim podrijetlom koji je predstavljen na sajmu SIAL u Parizu.

Okupilo se tamo, inače, 7000 izlagača iz 104 zemlje, a na hrvatskom je štandu svoje potencijalne izvozne proizvode predstavljalo 17 tvrtki.

Iz udruge Baranjski kulen ističu kako je riječ o jednom o najvećih sajmova na svijetu, kroz koji prođu stotine tisuća posjetitelja. Njima je, pak, cilj "značajno iskoračiti na izvozna tržišta".

Kako ističu u tvrtki Belje, svaki baranjski kulen ručno se puni i dimi na bukovom drvetu, a zrenje traje najmanje 90 dana.

Belje je jedna od šest Agrokorovih tvrtki - ostale su Agrolaguna, Jamnica, Ledo, PIK Vrbovec i Zvijezda - koje su se predstavile na sajmu u zajedničkom nastupu s Hrvatskom gospodarskom komorom. 

- Širenje poslovanja uz otvaranja novih tržišta ključno je za uspješno poslovanje u budućnosti te su upravo sajmovi poput Siala izvrsne prilike za ostvarenje ili produbljivanje međunarodnih suradnji. Kroz prisustvovanje na ovogodišnjem, ali i nekoliko prethodnih sajmova, uvjerili smo se da je Sial pravo mjesto za pozicioniranje kompanija Agrokor koncerna na internacionalnom tržištu. Kroz ostvarene kontakte i suradnje dodatno ćemo ojačati platformu za buduće izvozne uspjehe, a što jest jedna od ključnih odrednica budućeg poslovanja Agrokorovih proizvodnih kompanija - istaknula je Jasna Mikačić, direktorica marketinga za izvoz Agrokor koncerna.

Agrolaguna je predstavila svoje proizvode pod brendovima Ol Istria, Vina Laguna i Sir Laguna koji su osvojili brojne internacionalne nagrade za kvalitetu. Belje se predstavilo sa svojim nagrađivanim vinima, Baranjskim kulenom i ABC svježim krem sirom, Jamnica vodama Jamnica i Jana, Zvijezda, Margo i Omegol brandovi bili su u fokusu predstavljanja Zvijezde, dok su Ledo i Pik Vrbovec na sajmu predstavili gotovo cjelokupan asortiman svojih proizvoda.

>> Slovenci uputili prigovor na registraciju 'slavinskog kulena' jer proizvode kulen pod istim nazivom

>> Slovenci nam sad osporavaju i slavonski kulen! Evo što su nam još sve Slovenci prigovarali

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Linux
Linux
11:07 23.10.2016.

probao i mogu samo reci, nikad vise, uzasno los