Aukcija kredita

Anton Kovačev: Dobitnici Vladinih kredita moraju ostati tajni

Foto: Arhiva 24sata
Anton Kovačev: Dobitnici Vladinih kredita moraju ostati tajni
13.03.2010.
u 13:14
Hrvatskoj javnosti bit će uskraćena informacija o tome tko su krajnji korisnici novca iz Vladinih fondova za oporavak krizom pogođenoga gospodarstva, piše Slobodna Dalmacija.
Pogledaj originalni članak

Hrvatskoj javnosti bit će uskraćena informacija o tome tko su krajnji korisnici novca iz Vladinih fondova za oporavak krizom pogođenoga gospodarstva. To je, prema pisanju Slobodne Dalnacije, u Šibeniku jučer potvrdio čelnik HBOR-a Anton Kovačev.

Kovačev je, naime, kazao kako će se na idućoj aukciji, za koju će natječaj biti raspisan do kraja ovog mjeseca, osigurati osjetno više novca nego što je to bilo na prvoj kada je samo šest od šesnaest banaka uspjelo osigurati kredite. Preko HBOR-a sljedećih bi se mjeseci tako poslovnim bankama trebalo distribuirati šest, a u boljoj varijanti čak devet milijardi kuna.

- Uputili smo očitovanje prema Hrvatskom udruženju banaka o tome može li se s tim podacima ići u javnost. Iz HUB-a su odgovorili kako to neće biti moguće jer se moraju pridržavati zakonskih propisa o tajnosti takvih podataka - rekao je Kovačev za Slobodnu Dalmaciju.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DU
Deleted user
20:44 07.08.2017.

ova banka j ekreditirala HDZ lopov ei zato treba btitajna

BA
baća45
16:47 13.03.2010.

citat: \'\'Dobitnici Vladinih kredita moraju ostati tajni\'\'. Pa naravno, da treba zatajiti sramotu da su kredite dobili Miomir Žužul, pa Šeksov pajdo iz Osjeka koji je državu prevario za 20 milijuna kuna kroz poreze i carinu, i drugi podobni HDZ-ovci i njihovi poslušnici i sponzori.