vizionari

Varaždinska županija potiče upoznavanje s robotikom

Foto: NASA JSC
Varaždinska županija potiče upoznavanje s robotikom
24.03.2010.
u 15:30
Županija je sa Zajednicom tehničke kulture potpisala sporazum o provođenju projekta ''Robotika – budućnost''.
Pogledaj originalni članak

Varaždinska županija i tamošnja Zajednica tehničke kulture potpisale su sporazum o provođenju projekta ''Robotika – budućnost'', u koji su uključene i osnovne i srednje škole, Društvo pedagoga tehničke kulture Varaždinske županije te zainteresirane udruge mladih s područja Županije. U sklopu sporazuma 30 učitelja tehničke kulture osposobit će se za podučavanje djece i mladih elementarnoj robotici te im pružiti predznanje potrebno za usvajanje modernih tehnologija. Cilj je projekta pripremiti adekvatan kadar za buduće investitore, a Županija će za njegovu realizaciju izdvojiti 200 tisuća kuna.

- Tehnička kultura u Varaždinskoj županiji ima dugu tradiciju te je po rezultatima u samom vrhu Hrvatske. Mi smo već prihvatili projekt ''Primijenjena robotika'' kojim se omogućuje novi oblik suradnje srednjih škola i gospodarstva, a pokazao se izuzetno uspješnim. Ovim ćemo obučavanjem učitelja i opremanjem četrdeset škola adekvatnom opremom od najranije dobi pripremati naš budući kadar, osiguravajući im putem predmeta tehničke kulture, fakultativne nastave ili izvannastavnih aktivnosti znanja o novim tehnologijama i inovacijama iz područja robotike - komentirao je župan Varaždinske županije Predrag Štromar.

 

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.