ZAŠTITA PRIVATNOSTI

U masovnoj tužbi protiv Facebooka 25 tisuća ljudi traži po 500 eura

Foto: Reuters/PIXSELL
Max Schrems
Foto: Reuters/PIXSELL
Max Schrems
09.04.2015.
u 23:07
Održano je prvo ročište na Zemaljskom sudu u Beču
Pogledaj originalni članak

Kada je sredinom prošle godine austrijski aktivist za pravo na privatnost Max Schrems pokrenuo grupnu tužbu protiv Facebooka u Irskoj zbog kršenja europskih zakona o zaštiti podataka i pozvao sve koji misle slično kao on da mu se priključe, vjerojatno nije ni sanjao da će to učiniti čak 25 tisuća korisnika te društvene mreže.

Ipak, suđenje u četvrtak nije započelo na sudu u Dublinu već u Beču, jer su irski sudovi bez jasnog obrazloženja odugovlačili s pokretanjem postupka.

Mnogi smatraju da se nisu željeli zamjeriti moćnom američkom internetskom divu. Svi koji su se do prvog ročišta održanog danas u Beču priključili tužbi od Facebooka traže 500 eura odštete, i to zbog korištenja podataka bez izravnog dopuštenja korisnika, sudjelovanja u NSA-ovu programu Prism, prosljeđivanja korisničkih podataka...

>> Tisuću Hrvata od Facebooka traži po 500 eura

>> 'Dao sam vlasniku Facebooka popust za kupnju zemlje, a on me izigrao'

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.