Mazda 6 Revolution

Sportsko obiteljska krstarica sa svemirskom tehnologijom

Foto: 'Tomislav Miletic/PIXSELL'
Sportsko obiteljska krstarica sa svemirskom tehnologijom
24.07.2013.
u 10:00
Mazdina limuzina prostrana je, štedljiva, cijenom konkurentna i iznimno zabavna u vožnji.
Pogledaj originalni članak

Mazda je s novom ‘šesticom’ izazvala nepodijeljena mišljenja među automobilskim stručnjacima, a sažetak je da auto nema mane. Prostran je, štedljiv, cijenom konkurentan i prije svega izuzetno zabavan u vožnji.

Zbog toga smo sa znatiželjom dočekali top izvedbu s novim 2,5-litrenim Skyactive benzincem od 192 KS i 256 Nm u kombinaciji sa Skyactive 6-brzinskim automatskim mjenjačem. Četverocilindraš je jedan od najboljih atmosferskih motora na tržištu. Rado se vrti i puno obećava – 7,8 sekundi do stotke, a najveća brzina je 223 km/h. Mjenjač prebacuje glatko i brzo, gotovo jednako impresionira kao VW-ov DSG. Podvozje je sportski kruto pa Mazda fino, kao po tračnicama, prolazi kroz zavoje, bez naginjanja. S druge strane ne pati udobnost, dok potrošnja fascinira. Prosječno smo trošili 8,8 l/100 km što je za benzinski automatik sa 192 KS jako dobro.

Pridonosi tome i-ELOOP koji regenerira energiju kočenja, ali i 1360 kg težine limuzine duge 487 cm. Neki kompakti imaju znatno više kilograma. Šestica više ne dolazi s peterim vratima već samo kao klasična limuzina i karavan. Limuzina ima solidan prtljažnik od 490 litara. Revolution oprema nudi djelomično kožna sjedala koja lijepo podupiru tijelo, a ergomomski je unutrašnjost jako dobro izvedena, s preglednim instrumentima. Upravljač je srednje veličine i lijepo sjeda u ruke, a možda bismo malu kritiku uputili preglednosti pri vožnji straga. Ali, stvar spašavaju senzori.

>>Povoljni kabrioleti u tišini su nestali s našeg tržišta

>>Nova Mazda3 - ljepša, lakša, štedljivija i veća

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.