Mercedes Benz

Sportski odjel premium proizvođača predstavio Mercedes-AMG C 63 S E Performance

Sportski odjel premium proizvođača predstavio Mercedes-AMG C 63 S E Performance
04.10.2022.
u 13:23
Umjesto V8 motora hibrid s čak 680 KS i 1020 Nm
Pogledaj originalni članak

Zaboravite na klasičan V8 motor u najsportskijem izdanju Mercedesove E-klase sa značkom AMG. Novi Mercedes-AMG C 63 S E Performance dolazi s 2-litrenim četiricilindarskim turbobenzincem koji je pomoću tehnologije iz F1 postao najsnažniji benzinski motor s četiri cilindra na svijetu i razvija čak 476 KS (238 konjskih snaga po litri obujma) i 545 Nm. No, to ipak nije dovoljno za oznaku AMG C 63, pa je ovom benzincu dodan i elektromotor. Sustav sinergijski u vršnom momentu razvija čak 680 KS i 1020 Nm koje prenosi na sva četiri kotača (4Matic).

Razvoj snage i povećanje okretnog momenta događaju se vrlo spontano i bez odgode, kao u Formuli 1. Pritom se elektromotor i turbobenzinac u ovom novitetu savršeno nadopunjuju pa nema tzv. turbo rupe. Do stotke stiže za samo 3,4 sekunde, dok je maksimalna brzina limitirana na 250 km/h (280 km/h u posebnom paketu). Prosječna potrošnja je za ovako snažan automobil samo 6,9 l/100 km

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.