AUTOMOBIL GODINE

Šest finalista u utrci za prestižnu titulu

Foto: Toyota/Jurica Galoić/Slavko Midžor/Jacky Naegelen/Benoit Tessier/Reuters/PIXSELL
auti
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
alfa giulia
Foto: JACKY NAEGELEN/REUTERS/PIXSELL
Citroen c3
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
Fiat Tipo
Foto: BENOIT TESSIER/REUTERS/PIXSELL
Peugeot 3008
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
Renault Megane
Foto: Toyota
Toyota C-HR
17.11.2016.
u 15:32
Nositelj titule HR auto 2017. bit će proglašen 12. prosinca
Pogledaj originalni članak

Alfa Romeo Giulia, Citroën C3, Fiat Tipo, Peugeot 3008, Renault Megane, Toyota C-HR - abecednim redom - finalisti su izbora HR auto 2017., jedinog izbora za automobil godine u Hrvatskoj u kojem o najboljem modelu odlučuju specijalizirani novinari, koji su automobile-kandidate imali priliku i testirati. Izbor HR auto organizira Zbor automobilskih novinara, koji djeluje pri Hrvatskom novinarskom društvu.

Po pravilima izbora, u utrci za prestižnu titulu za 2017. godinu sudjeluju svi novi automobili koji su na naše tržište stigli ove godine ili će stići u prvom tromjesečju iduće. Takvih je modela u aktualnom izboru bilo 25, a 19 ih je dobilo barem po jedan glas. U tom, prvom krugu izbora, glasove su automobilima-kandidatima dodjeljivali članovi Zbora automobilskih novinara, koji su tako izabrali šest finalista. Finalisti sada prelaze u ruke 12 članova žirija, koji okuplja predstavnike utjecajnih hrvatskih medija. To su Ozren Adamović (Auto.), Marko Dragun (Auto moto magazin), Hrvoje Gattin (Autonet), Zlatko Horvat (Auto klub), Zdravko Juričko (Slobodna Dalmacija), Dubravko Kolarić (24 sata, Nova TV), Majda Lojo Pavlović (Autoservis), Sandra Mikulčić (Večernji list, AutoStyle), Mato Pavličević (Glas Slavonije, Transport magazin), Edi Prodan (Novi list, Glas Istre, Zadarski list), Kristijan Tićak (Auto motor i sport) i Hrvoje Tomić (Jutarnji list).

Pred članovima žirija samostalno je testiranje finalista, pa i nihovo usporedno testiranje na poligonu ORYX Centra za sigurnu vožnju. Nositelj titule HR auto 2017. bit će proglašen 12. prosinca.

>> Peugeot 308 proglašen HR autom 2014. godine

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar VitoВН
VitoВН
17:31 18.11.2016.

Znam da Fiat neće biti.