PREMIJERA

Prvi Volkswagenov SUV coupe stajat će manje od 20.000 eura

Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
30.07.2021.
u 16:29
Premijerno pokazan Volkswagenov mali model Taigo u Hrvatsku stiže krajem godine. Njegovi učinkoviti TSI benzinci razvijaju od 95 do 150 konjskih snaga
Pogledaj originalni članak

Volkswagen je premijerno predstavio potpuno novi gradski model, prvi SUV coupe u malom A0 segmentu, cjenovno posebno osjetljivom. Zapravo, Taigo je prvi Volkswagenov SUV coupe općenito, iako je taj model već predstavljen u Brazilu gdje se zove Nivus. Taigo je u Brazilu i dizajniran, no proizvodit će se u Europi, u španjolskoj tvornici Pamplona iz koje izlazi i Volkswagen Polo.
Jedinstvena silueta koja kombinira elemente robusnog crossovera, poput naglašenih blatobrana sa zaštitnim oblogama, i dinamičnog kupea prvo je što upada u oči. Taj je spoj od ranije poznat, ali na većim i skupljim automobilima. Taigo je malo veći od Pola i T-Crossa.

Volkswagen očekuje da će se kupcima kod Taiga svidjeti njegovi crossoverski elementi, dinamična kupeovska silueta, povišen položaj sjedenja, prilagođenost svakodnevnim obavezama prosječnog vozača. Unutrašnjost je potpuno digitalna, gotovo bez gumbića i prekidača. Serijski dolazi 8-inčni digitalni kokpit, dok se birati može i raskošniji, 10,25-inčni Digital Cockpit Pro. Uparen je s centralnim dodirnim ekranom visoke razlučivosti preko kojeg se upravlja multimedijom. Diči se jasnim prikazom, prilagodljivošću i brzom reakcijom, a nije ga potrebno ni dotaknuti jer su na raspolaganju i glasovne kontrole, kao i bežično punjenje pametnih telefona. U bogatoj serijskoj opremi je 6,5-inčni infotainment zaslon, digitalni kokpit, mekana plastika na armaturi, LED glavna svjetla, klima-uređaj, multifunkcionalno kolo upravljača, električno podesivi i grijani vanjski retrovizori s kućištima u boji karoserije, ali i centralni zračni jastuk. Opcijski IQ.Drive Travel Assist paket obuhvaća najmodernije sustave za pomoć vozaču, a prepoznaje i bicikliste.

IQ.LED Matrix glavna svjetla jedan su od prepoznatljivih elemenata novog Taiga, a serijski stižu već od početne razine opremljenosti. Ova pametna svjetla automatski se prilagođavaju prometu. U nekim su paketima opreme dopunjena LED svjetlosnom trakom koja se proteže preko prednje rešetke, između glavnih svjetala. Takav element - LED svjetlosnu traku koja povezuje svjetla - nalazimo i na stražnjem kraju. Zahvaljujući dobrim proporcijama Volkswagenova noviteta, u malom segmentu zadržana je puna upotrebljivost automobila, unatoč kupeovskom padu linije krova u stražnjem dijelu vozila. Prtljažnik kapaciteta 438 l ima dvostruku podnicu, naslon stražnje klupe djeljiv je i preklopiv. Među Taigovim su adutima i velike mogućnosti individualizacije. Prvi VW-ov SUV coupe u Hrvatsku stiže krajem godine. Iz Volkswagena za Europu najavljuju cijenu nižu od 20.000 eura.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

Avatar fidelio
fidelio
18:00 30.07.2021.

Nema baš apsolutno nikakve šanse da to bude ispod 20.000 eura kod nas.