NOVITET

Korejska limuzina želi postati luksuzna krstarica

Foto: Kia
Kia Optima
Foto: Kia
Kia Optima
Foto: Kia
Kia Optima
Foto: Kia
Kia Optima
Foto: Kia
Kia Optima
Foto: Kia
Kia Optima
03.09.2015.
u 11:00
Izgledom i dimenzijama slična je aktualnom modelu, a naglasak je stavljen na poboljšanje kvalitete izrade
Pogledaj originalni članak

Kia je objavila prve fotografije četvrte generacije svoje limuzine D segmenta Optime. Neznatno se razlikuje od modela koji je proljetos već predstavljen na salonu automobila u New Yorku, na američkom tržištu, gdje se Optima najbolje prodaje, pa je Kia zbog uspjeha treće generacije u SAD-u sagradila i tvornicu u kojoj se proizvodi Optima.

Krasi je još dinamičniji i sportskiji dizajn. Dimenzije su se minimalno promijenile, a Optima je sa 485,5 cm (+ 1 mm) i do sada bila jedna od najduljih limuzina u segmentu, s međuosovinskim razmakom od 280,5 cm (+6 mm). Prtljažnik je povećan za 5 litara i sada prima 510 l.

Posebnu je pažnju Kia posvetila unutrašnjosti jer je kvalitetnijim materijalima i završnom izradom htjela Optimu približiti premium automobilima. Optima nudi i mnoge napredne sustave poput adaptivnog tempomata, sustava za održavanje vozila u prometnoj traci... U ponudi će biti dva motora, 2-litreni benzinac sa 163 KS i 1,7-litreni CRDi sa 141 konja, uz ručni ili automatski mjenjač.

>> Kia Sorento napada njemačke terence Audi Q5 i BMW X3

>> Najluksuznija Kia konkurira terencima premium marki

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Milokliz
Milokliz
10:46 08.09.2015.

Korektno vozilo za normalne novce i pristojnom garancijom za razliku od lopina iz WAG koncerna.