Instar Informatika

Koji gaming laptop uzeti?

Foto: PR FOTO
Koji gaming laptop uzeti?
17.06.2015.
u 16:30
Pogledaj originalni članak

Pravi entuzijasti znaju da kad su igre u pitanju, PC gaming je najpopularnija opcija. E, sad, stolno ili prijenosno računalo, to smo pokušali objasniti i rasvjetliti u prethodnom članaku u našem Gaming specijalu. Mobilnost je sve važnija stavka kod odlučivanja te igra bitnu ulogu pri samoj kupovini.

Kao i kod stolnih računala, gaming prijenosnici su posebno konfigurirani za svoju namjenu, ne radi se o 'civilnim' izvedbama koje viđamo svaki dan po stolovima ureda i domova. Osim vrhunskih grafičkih kartica, 'ispod haube' gaming laptopa možete očekivati Intelov i5 procesor barem treće generacije ili u velikoj većini slučajeva potentni i7, veću količinu radne memorije i bolje hlađenje nego kod uobičajenih modela. Nadalje, za vizualni doživljaj su zaduženi veliki FHD zasloni, obično između 15 i 18'', s nevjerojatnom reprodukcijom boja i detalja koje gaming čine tako neodoljivim. Naravno, sve nabrojane divote dosta naprežu bateriju samog uređaja, tako da ne možete računati s nekom ogromnom autonomijom na duže staze. Neka vam je punjač pri ruci, zlu ne trebalo.

Što se cijena tiče, raspon je zaista velik, a izbor modela još veći. Ponuda na tržištu će zadovoljiti i najprobranije nepce, bilo da ste gamer početnik ili pravi gamerski entuzijast koji voli obilaziti turnire sa svojim ljubimcem ispod ruke.

Alienware, koji još uvijek nosi titulu najpopularnijeg gaming laptopa na svijetu i san je svakog ozbiljnijeg igrača na našim prostorima, a i šire, je zadnjih par godina dobio ozbiljnu konkurenciju iz redova ostalih brandova, kao što su Asus ROG serija, Acer Nitro serija, Lenovo Y prijenosnici itd. Impozantne karakteristike, beskompromisan dizajn i performanse su zaštitni znak svake prave gamerske zvijeri. Instar Informatika, kao jedan od vodećih maloprodajnih lanaca na domaćem tržištu u području gaming računala i prateće opreme za vas izdvaja sljedeće modele laptopa i periferije: 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr